Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
3842 vizualizări 12 mar 2019

Încă mai citesc bestsellerul “Pas cu pas” (Editura Curtea Veche, Bucureşti 2014), cum citeau unii cărticica roşie a lui Mao. E drept, acela vorbea de mari salturi înainte, ceea ce s-a dovedit o abordare de o criminală pripeală.

Îmi place Preşedintele nostru. E foarte cumpănit.

Primul pas l-a făcut când s-a instalat în funcţie, “confortabil” (dintre toate adjectivele, pe ăsta l-a ales când a fost întrebat cum se simte la Cotroceni). Al doilea pas îl va face când va mai câştiga un mandat. Pentru doar un deceniu, e prea de ajuns.

În aceşti patru ani şi vreo trei luni, în Româna s-au întâmplat multe. Majoritatea parlamentară PSD-ALDE şi-a doborât singură, cu succes două guverne, iar guvernul technocrat din 2016 şi-a achiziţionat, în 2018, un partid politic. Oamenii au continuat să plece din ţară, pensionarii şi asistaţii social au rămas să ude florile.

Deschid cu solemnitate, în fiecare săptămână, site-ul Preşedinţiei. Urmăresc obsesiv-compulsiv acelaşi lucru -  stadiul Proiectului de Ţară. Mă uit la rubrica intitulată optimist “noutăţi despre”.  Din 16.10.2017, de la “A patra reuniune a Comisiei Prezidenţiale privind Proiectul de ţară” n-am mai găsit nimic. Ba da, era să uit. “Următoarea reuniune a Comisiei Prezidenţiale va avea loc la începutul lunii noiembrie”. Recunosc că poate fi şi vina mea. Nu mi-am dorit destul, ca tot intelligenceul să conspire să-mi îndeplinească dorinţa.

Vă mai aduceţi aminte cum se încheia, pe 21 decembrie 2014 (era duminică, o zi de odihnă), discursul lui Klaus Iohannis la ceremonia de depunere a jurământului de investitură?

“Îmi pun întreaga putere şi pricepere la dispoziţia poporului român. Ca peste 5 ani să putem spune că România este ţara care a uimit lumea, prin transformarea şi reconstrucţia ei”.

Preşedintele a avut gura aurită. N-au trecut cinci ani şi minunea s-a împlinit: Guvernul Dragnea condus de Dăncilă!

 

Citește și: