Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
29412 vizualizări 15 oct 2012

În 2009, scriam că pentru preşedinţia României s-au bătut reprezentantul Securităţii şi cel al Partidului Comunist. Şi exprimam speranţa că, în 2014, preşedintele ales nu va mai face parte din structurile comunisto-securiste.

Greşeam.

Crin Antonescu n-a fost nici comunist, nici securist. Victor Ponta n-a fost nici comunist, nici securist. Ambii lideri USL nu au nicio ezitare în a-l vîrî în PNL şi USL, peste noapte, cu derogare de la statutul PNL, pe G. Becali, o bacterie uriaşă care infectează de ani în şir ordinea legală, bunul simţ, omenescul, civilizaţia din această ţară, câtă mai este. Şi, astfel, dl Becali n-a făcut, pricepem acum, decât să reprezinte cu demnitate filosofia politică a partidului Brătienilor, fiind un liberal pursânge, dar numai "cu sufletul". Acum, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al lui Crin Antonescu, dl Becali va fi liberal cu carnet.

Ponta şi Antonescu anunţă că Becali e luat ca să se bată electoral cu Dan Diaconescu, în sectorul 6 al Capitalei. Prin urmare, nu există în clipa de faţă niciun liberal suficient de onest, inteligent şi decent care să-l poată învinge pe D. Diaconescu, trebuie adus Becali pentru asta. În această logică, dacă ar candida ucigaşul japonezei de la Aeroportul Otopeni, Crin Antonescu l-ar face liberal la "cursul scurt" pe asasinul din frizeria de la Perla, ca să-l "contracandideze".

Speranţa mea pentru 2014 era inutilă. A nu fi fost comunist sau/şi securist nu e nicidecum o garanţie că ai principii, caracter sau scrupule. Că nu eşti un tarabagiu politic, care nu-şi alege mijloacele pentru a câştiga, la fel de nociv ca un preşedinte securisto-comunist.

Citește și: