Gandul.info
Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
3345 vizualizări 20 nov 2017

Tuturor v-a dresat dosare “statul paralel şi ilegitim”, le-a zis preşedintele Dragnea în Cex-ul de la Herculane. Cu alte cuvinte:   mor cu voi de gât!

Că o face cu propriul partid, e treaba pesediştilor.   

Dar săptămâna trecută le-a interzis propriilor parlamentari să intre în Comisia de Apărare, unde ar fi urmat să fie avizat, în regim de urgenţă, un contract esenţial pentru securitatea României. Adică le-a arătat el, Dragnea, americanilor că îi poate ţine în şah. Şi ne-a transmis tuturor că, pentru a-şi salva pielea, e gata să moară cu ţara de gât.
Astăzi, ministrul Meleşcanu a trebuit să recunoască: Secretarul de Stat american n-a ajuns la Bucureşti fiindcă a făcut pana prostului, nici fiindcă ar fi dorit să se odihnească – omul nu zboară low cost, între paporniţe.

Rex Tillerson a venit să-şi întrebe omologul, punctual, “cum a fost cu cvorumul”. Şeful diplomaţiei române i-a răspuns strălucit: “I-am spus că sunt probleme de cvorum, din când în când”. (După ce a dospit unsprezece zile, proiectul de lege privind achiziţionarea rachetelor Patriot a trecut, în sfârşit, de Senat şi a intrat în Camera Deputaţilor  – for decizional).

Întrebarea nerostită a Secretarului de Stat, care în următoarele  luni va deveni obsesivă, e dacă mai poate avea încredere în România.

Vom vedea, zise maestrul zen (de unde am pescuit replica asta?) oglindindu-se în apa fără unde a lacului Belina. 

Citește și: