Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
1382 vizualizări 20 mai 2019

Mă jur că aş fi vorbit astăzi despre Corul Mistic din Faust, dacă nu mi-ar fi căzut ochii pe exordiumul lui Ludovic Orban la Măsurişul oilor de la Pria (Sălaj).

Ieri, mioriţofobul le-a explicat oamenilor adunaţi la serbarea pastorală cum stă treaba cu alegerile şi referendumul din 26 mai. Fireşte că liderul PNL e şi fudul, altfel n-ar fi decis că trebuie să le vorbească celor prezenţi ca unora duşi cu turma:

„Vă spun doar atât legat de data de 26 mai: dacă muncim, mânăm oile, mulgem laptele, facem brânză, facem caş, dacă vine cineva şi ne fură caşul şi brânza îl iertăm? Eu zic că nu. Cam asta vor unii care s-au cocoţat în capul trebii, să fie iertaţi după ce au băgat mâna în putină şi au luat brânza, laptele, caşul de la cei care muncesc. Şi de aceea vă rog să vă duceţi pe 26 mai şi să puneţi 'Da' la întrebarea dacă sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii celor care au săvârşit fapte de corupţie, pentru că în ţara asta nu putem accepta să dăm liber la furat, să acceptăm ca unii pe care i-am trimis în capul trebii să ne rezolve problemele şi în loc să facă lucrul ăsta şi-au îndesat buzunarele cu banii din munca noastră. Nu avem voie să îi iertăm şi de aceea vă rog să spunem <Da>. Vă mai rog ceva: să nu mai punem lupul paznic la stână, să nu mai lăsăm măgarul să mâne oile! Trebuie să avem grijă, să privim adânc în sufletul fiecărui om care ne cere votul, să îi alegem numai pe aceia cu frica lui Dumnezeu, pe aceia corecţi, pe aceia cinstiţi, pe aceia care au pic de compasiune şi sensibilitate pentru problemele oamenilor, pe aceia care într-adevăr spun adevărul şi în momentul în care ajung în funcţie, de fapt, devin slujitorii oamenilor”. A ocolit cât a putut  adjectivul „integri”, după ce 9 (nouă) din primii 11 (unsprezece) pontenţiali europarlamentari ai PNL tocmai au ajuns pe lista neagră a României Curate.

„Să nu mai lăsăm măgarul să mâne oile!”, i-a îndemnat baciul liberal pe electorii din Pria, de parcă vreodată cineva în istoria păstoritului s-ar fi gândit să facă asta. 

Îndemnul devine însă foarte actual dacă – privind „adânc în sufletul său” - Ludovic Orban l-ar adresa partidului pe care îl mână. 

Citește și: