Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
6960 vizualizări 30 oct 2011

Pe scrolluri cifre repezi curg şi vuiet dau în cale. (Mă refer la calea de sunet). Îl mai ştiţi pe Sebastian? Sebastian Lăzăroiu? Cum ar fi anunţat el îngheţarea pensiilor? Brrr! Bine că avem la Ministerul Muncii şi Compasiunii Sociale o doamnă serioasă, sufletistă. Întreabă moderatorul: Ce nenorociri îi mai aşteaptă pe pensionari? Răspuns fără cusur: Asta m-a-ntrebat şi mama.

Mi-am amintit un banc: nepotul o prinde pe bunică uitându-se la un film porno. "Ce faci, mamaie?"... "Aştept să văd când se căsătoresc". Cam aşa se întâmplă şi cu politica românească pe dezbră... pe austeritate. Stau batrâneii până la ore mici şi se zgâiesc la televizor, doar-doar or apuca vreo veste bună din tot ce sug politicienii din pix. Adevărul e că, dacă-i asculţi pe ăia cu texticole (hăini de firmă) de la putere, n-ai cum să nu le dai dreptate: vremurile-s grele, lumea întreagă e în re-ce-siu-ne - nu se mai fură cum se fura. Au dreptate şi gogomanii din opoziţie: dacă nu va pricepeţi să conduceţi ţara, lăsaţi-o c-o mai luăm noi o tură. În opozitia noastră, toţi au fost la putere cu toţi. Nici o coaliţie - cum i-ai combina - nu mai e virgină. (De-aia mi-e teamă să apară Albă ca Zăpada, că o iau aleşii şi numiţii la doctrină, de mi-ţi-o transformă-n meşteră, vreau să zic maşteră).

Ce mă doare? Am auzit c-am trăi în dictatură. Păi, ce dictatură-i asta în care dictatorul plânge ca un copil, iar analiştii economici au ochii umezi? Dictator a fost Ceauşescu, da' ce bine ne prinde azi că-l facem circuit turistic. Dacă mai adăugam gondolierii din Valea Jiului, care vor conduce îndrăgostiţii pe sârmă cântând la târnăcop, unul peste alta stăm bine.

Creşte şi puterea de colportare a populaţiei, în procente: cică vine o iarnă grea, dar, dacă se aliniază anotimpurile şi facem media, ne scoatem.

Mi-e dor de-un bilanţ al lui Boc şi de un citat din Desmond Tutu.

Citește și: