Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
15526 vizualizări 31 mai 2014

După ce s-au combinat, ani de zile, fiecare cu fiecare, ca-ntr-un nesfârşit „simpozion de swingări” – cum plastic remarca un personaj public, zilele trecute -, acuma, când să se-mpartă apele, ca să ştim şi noi, derutaţii electoral, cine e şi ce vrea stânga, de unde şi până unde ară dreapta, li se răscoală demnitatea unora.

Pesediştii se miră cu gurile căscate, ca nişte mămăi rătăcite-n târg, cum o fi posibil să stea la aceeaşi masă liberalii lui Antonescu şi democrat-liberalii lui Blaga, după ce s-au făcut de porc, la Crăciun, şi de oaie în Sfintele Paşti. Cum mai pot vorbi ei, unul cu altul, „mă mămică”, şi locotenenţii lor între ei, „dragu’ mamii”, după ce, vreo trei ani, s-au ocărât cu toată abnegaţia de partid şi implicarea doctrinară de stat?

Păi, dacă am convenit că politica e cam curvă, ce ne mai împiedicăm în portjartiere?! Ce-a fost a fost, şi acum o luăm de la „zero-zero”, cum ar spune Viorel Ponta, ori de la „zero absolut”, cum ar spune Ion Iliescu.

Pe de altă parte, ar fi o nostimadă generală ca PNL şi PDL să renunţe la ideea fuziunii, abia anunţată, numai şi numai pentru ca săgeata liberală să-şi păstreze „trasa” de zbor; şi pentru că, nu-i aşa, „Numele PNL - cum ar spune Crin Antonescu - este o instituţie de patrimoniu istoric”.

Păi, nu era de “patrimoniu istoric” şi când a pus umărul să-i aducă pe pesediştii, atât de huliţi astăzi, ca şi ieri, la guvernare, după ce au semnat o alianţă împotriva naturii cu PSD-ul lui Iliescu-Năstase-Ponta, fix în sala Brătianu din Parlament? Era! Şi domnul Quintus unde era? La Ploieşti?

Nici nu le-a trecut bine sperietura europarlamentarelor din weekend, că le-au şi revenit orgoliile istorice. De parcă regruparea dreptei ar fi necesară exclusiv politicienilor şi rostului lor pe lume, şi nicidecum naţiei, oamenilor, bunei gestionări sociale, unei guvernări transparente şi programatice. Problema lor - să păstreze intactă aparenţa...

Noroc cu Blaga, care pare hotărât şi declară că e posibil să renunţe, inclusiv, la vechea denumire a partidului - numai să ştie că „dreapta va ieşi întărită din această fuziune” -, şi cu MRU, care renunţă până şi la candidatura pentru Cotroceni, doar ca să-l absoarbă şi pe el careva, cu tot cu partid...

Altfel, dacă tot a venit vorba, dumneavoastră de pilotine aţi auzit?! Ei bine, pilotina este o ambarcaţiune relativ mică dar vioaie şi băgăcioasă, care pilotează marile nave din radă la dană, şi invers.

În condiţiile în care PNL o să absoarbă PDL, FC, NR, PNŢ, devenind nava amiral a dreptei româneşti, cine credeţi dumneavoastră că urmează să piloteze pilotina?!

PENTRU COMENTARII VĂ AŞTEPT ŞI PE PAGINA DE FACEBOOK MARIAN SULTĂNOIU

Citește și: