Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2854 vizualizări 31 aug 2018

V-am spus că Speranţa se „sinucide” ultima, iar până atunci, nu dă voie nimănui s-o maltrateze nici măcar c-o vorbă bună. Iar eu, ca să nu fiu acuzat de hărţuire şi scoatere din context, voi lucra direct şi strict cu materialul cliserului/clientului.

Ca să vedeţi ce i s-a-ntâmplat prefectului deunăzi!

Întrucât se arată a fi „en froid” cu ministrul de forţă, Dan şi la întrecere cu acesta pe teme subtile, văzând că prima doamnă a afacerilor din interior şi-a înfipt maşina în uşa Urgenţelor, la spital, fără a-i păsa că, în principiu, pe acolo vin oamenii pe targă, mai mult morţi decât vii, Cliseru şi-a parcat, şi ea, pe urmă, bolidul în uşa bisericii, exact pe o trecere de pietoni, ca să meargă, în privat, la o terasă.

Întrucât, un simpatizant al paginii Fb „Ai parcat ca un bou” a ţinut cu tot dinadinsul s-o felicite pe preopinentă, a căutat-o, a dibuit-o şi i-a făcut, cam nervos, teoria parcării - ca şi când ar fi interesat-o - fix, dar fix, ca-n Caragiale:

"- Ia ascultă, madam, ce cauţi în public? Io zic c-ar trebui să stai ascunsă, după 10 august. Ascunsă ar trebui să stai, mă-nţelegi?! Ia vezi că birjarul dumitale a parcat ca un bou, în drumul cetăţenilor, la Grădina Icoanei, acolo, iar calul se balegă cât o vacă. Şi refuză să mute birja. Chem vardistul, sau ce facem?

- Fă cum crezi, domnule, şi dă-mi pace că vezi, doar, că-s în privat!

- Deci, să fac cum zice la lege, în principal, aşa?

- Aşa!.

- Io nu sunt jurnalist, madam Cliseru, sunt cetăţean şi vreau să fii conştientă de părerea cetăţenilor despre dumneata. Şi data viitoare când ieşiţi în public să te mai gândeşti. De mai multe ori să te gândeşti. Şi să ştii că 10 august nu o uită nimeni. Dacă eşti nevinovată, dacă nu ai avut implicare, ieşi public şi spune-o!

- Am ieşit, am spus.

- Perfect; şi să spui: madam Dan minte, musiu Dragnea face asta.

- Asta am spus, domnule, ce-ţi veni?!

- S-o spui mai clar, mă-nţelegi?

- Am spus-o clar, Doamne iartă-mă, ce mai vrei?!

- Până n-o s-o spui super clar…

- Ai greşit adresa, domnule! Aici e numărul 19 bis. Mergi mata la alte persoane ca să le-ntrebi. Întreabă-le pe ele, nu mă hăitui pe mine. Nu eu sunt vinovata, mă-nţelegi?!

- Perfect, abia aştept s-o stabilească instanţa. Dar negarea dumitale trebuie să fie mult mai amplă. Şi dezicerea de PSD!

- Ai răbdare că o să fie, o să fie, ai să vezi"…

Care va să zică, asta a păţit onor prefectul Capitalei, ca într-o schiţă de Caragiale, iar pentru a-şi „repera onoarea”, i-a făcut omului plângere penală.

E drept că şi el a fost cam înţepat, dar pentru un moft de perdaf să-l bagi pe cetăţean în cremenal…

Cred, mai degrabă, că revolta Speranţei a fost amplificată de conştientizarea gravităţii unor răspunsuri mecanice ale dumisale, dintre cele descrise schiţa „10 August”, scoase din subconştient de emoţia momentului.

Cum ar fi: „Şi să ştiţi că 10 august nu o uită nimeni. Dacă sunteţi nevinovată, dacă nu aţi avut nici o implicare, ieşiţi public şi spuneţi asta.

Am ieşit şi am spus.

Perfect, ziceţi: doamna Carmen Dan minte, domnul Dragnea face asta.

Asta am spus.

Spuneţi mai clar.

Am spus”.

Bine, deşi grave, nu cred că s-ar împiedica partidul, vezi Doamne, de spusele prefectului, dar nici Speranţa nu mai e a nimănui. Sunt vreo câteva persoane care-i gravitează împrejur, care o susţin, care o îndeamnă şi o-ncurajează; care-şi pun speranţa.

Şi unii dintre ei sunt convinşi că CEx-ul din acest week-end va fi unul cu scântei.

Cu scântei să fie, dacă o cer interesele Kiseleff-ului, dar s-o aflăm şi noi. Că altfel ce rost ar fi să-ţi tragi palme, mă-nţelegi, numai prin bucătăriile partidului.

Şi pe urmă, eu cred că Speranţa e „infiltrată”…

 

Citește și: