Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
3290 vizualizări 7 aug 2018

Premierul României, aflat în necunoştinţa propriei cauze, a dat curs unor îndemnuri venite de la vârful partidului şi a tăiat sănătos din banii celor mai importante instituţii ale statului, cum ar fi tăiat, pe un timpuri, un tipar de fustă plisată pentru tinerele pioniere, din postura unei creative profesoare de lucru manual.

A tăiat, astfel, creditele bugetare ale Preşedinţiei - care reprezintă România la extern şi organizează summituri şi întâlniri la cel mai înalt nivel (adică, ar fi trebuit să organizeze/urma să organizeze) – cu aproape 12 milioane de lei, precum şi pe cele ale Serviciilor - de parcă singura lor miză ar fi fost să organizeze statul paralel, nu să-l şi apere pe cel de drept, rectiliniu şi uniform.

A mai amputat năzuinţele de dezvoltare, potrivit unui anunţ mai vechi, ale ministerelor Economiei, Energiei, Dezvoltării, Afacerilor Externe, Turismului, Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tineretului şi Sportului, Cercetării şi Inovării.

Adică a tăiat de peste tot de unde ar fi putut fi schimbată percepţia actuală a societăţii/economiei româneşti, prin fapte/proiecte/îndepliniri şi, mai ales, de acolo de unde emană reprezentarea proeuropeană a României, la pachet cu siguranţa socială, economică şi - de ce nu? - militară, a ţării.

”Bugetul Administraţiei Prezidenţiale pe 2018 a fost stabilit în cuantum de 57,558 de milioane de lei, tocmai pentru că aceasta este suma necesară susţinerii în mod corespunzător a activităţii preşedintelui României. În contextul unei rectificări negative de o asemenea anvergură, România nu va putea fi reprezentată şi nu va putea să-şi onoreze angajamentele internaţionale asumate, cum ar fi găzduirea şi organizarea Summit-ului „Iniţiativa celor 3 mări” şi evenimentele din 2019, prilejuite de exercitarea de către România a Consiliului Uniunii Europene. Partenerii externi ai României vor afla astfel că Guvernul blochează angajamentele noastre,” a anunţat, astăzi, Administraţia Prezidenţială.

Păi, ce să zic… Dacă ai pus Preşedinţia pe butuci şi Serviciile pe avarie, mai rămâne să le plăteşti inamicilor carburantul pentru motorizate şi aviaţie şi să le trimiţi prin poşta specială muniţia necesară, de atac.

Şi asta, tocmai acum, când toată puterea se dă peste cap, să găsească tot felul de capete de acuzare, privind înalta trădare a preşedintelui Iohannis.

Oare aruncarea în penibil a unei naţiuni întregi, ca urmare a: imposibilităţii acesteia de a-şi onora angajamentele internaţionale asumate; a decredibilizării conducerii statului – întrucât, aici, nu se pune doar problema blocării/”sabotării” activităţii unui anume preşedinte, ci a Preşedinţiei României - a bulversării unui summit de importanţă regională, aşa cum este „Iniţiativa celor 3 mări”, nu face varză, complet nemeritat – exclusiv în virtutea unui război politic, fratricid şi distructiv -, imaginea acestei ţări care, în urmă cu mai puţin de doi ani, se afla în faţa unor perspective de dezvoltare - internă, într-un context european prielnic - extrem de favorabile?

Oare această nouă atingere a interesului României, printr-o măsură care dă peste cap activitatea unora dintre cele mai importante instituţii ale statului de drept, nu poate genera încă un episod din lupta deschisă a puterilor faţă cu spirala fenomenului ”înaltei trădări naţionale”?!

Ce bine de Vio, că a plecat în concediu! Ar fi putut afla, dintr-un comunicat surpriză, că a pus lacătul pe Cotroceni…

 

Citește și: