Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2391 vizualizări 3 mar 2019

De ce?! Ca să vedem până unde pot ajunge încercările de manipulare a minţilor românilor cumsecade, indiferent de preferinţele lor politice, de la PSD la PNL şi de la ALDE la USR sau ProRomânia.

Liderul social-democrat Liviu Dragnea a început de câteva zile un turneu electoral prin filialele partidului din ţară. Şi, de unde ar fi putut începe cu dreptul un astfel de periplu, dacă nu din sud?!

Aşa că, în urmă cu două zile, s-a aflat la Reşiţa, în Caraş-Severin.

De ce n-a fost mai important Ion Iliescu astăzi, împreună cu toată istoria lui, pentru un partid precum PSD?! Întrucât am înţeles, în cele din urmă, că: dacă îi vom face răspunzători doar pe preşedinţii partidului din Kiseleff - fie Iliescu, fie Năstase, fie Dragnea - de toate nenorocirile politicii abătute peste noi, susţinând că doar ei sunt orele ceasului rău, nu facem decât să ne băgăm degetele în ochi; decât să dăm cu aghiasmă peste buba racului.

Şi ca să înţelegem asta, nu ne trebuie mai mult decât să-i ascultăm, fără a ne forţa să le înţelegem spusele, pe cârmuitorii social-democraţi ai unor judeţe populate de români, şi ei, precum toţi ceilalţi trăitori în patrie, chinuiţi de aceleaşi tare, neîmpliniri şi terori sociale.

Fără să mai vorbim despre faptul că inutilele ”cuvântări” ale reprezentanţilor leadership-ului partidului din Kiseleff seamănă izbitor cu acelea ale vechilor activişti comunişti, pe care, dacă îi iei în seamă, nu faci decât să-ţi coafezi şi mai tare cârlionţii părului ”din cap”.

Între altele, şeful CJ Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a reamintit ieri, vorbind despre nevoile cărăşenilor - pesedişti sau nu - în prezenţa lui Daddy, care le e baci şi le-a fost oaspete, că li s-a promis şi oamenilor din zonă un drum expres care să traverseze judeţul, măsură care ar duce la decongestionarea drumurilor din Caraş, extrem de aglomerate. ”Drum care nu a fost început nici în ziua de azi”, a spus Hurduzeu.

Toate bune, câtă vreme şeful cel mare a ajuns, în sfârşit, în judeţ şi e de la sine înţeles că doreşte să cunoască realitatea din teren, spre a ajuta comunitatea într-un fel sau altul.

Numai că, ce să vezi? Niciodată, noaptea minţii unora nu se lasă stinsă de zorii unei alte energii.

Aşa că secretarul filialei, Ioan Chisăliţă, unul dintre deputaţii rămaşi în PSD după defectarea altor aleşi ”infiltraţi de statul paralel în partid” şi plecaţi la ProRomânia, la ordinul serviciilor şi al lui Ponta - după cum crede Liviu Dragnea - a divagat pe temă: "Dacă în guvernarea tehnocrată făceam drumul în 6 ore - probabil, pe cel de la Bucureşti, la Reşiţa , n.a. - acum fac acest drum în 8 ore. Pentru că PSD a luat măsuri care au dus la creştere economică, sunt foarte multe camioane şi alte maşini care au făcut ca aceste drumuri să fie mult mai circulate".

Ei bine, dacă exact în acele momente, n-aş fi fost blocat în traficul infernal şi mizerabil din Bucureşti, iar un văr de unchi din ţărişoară - cu care mi-am omorât timpul, vorbind la telefon, înghiţiţi, amândoi, în nemişcarea roţilor de pe drum - nu mi-ar fi relatat acelaşi calvar, întâmplat în urbea lui, m-aş fi amuzat, poate, de prostia ticăloasă a explicaţiilor liderului PSD din judeţ - iar judeţul ar fi putut fi oricare din ţară - şi aş fi trăit/murit la fel de prost ca până mai ieri.

Numai că, sufocat de noxe, prins între maşinile blocate pe bulevardele Capitalei, în plin concurs de-njurături - de morţi, de vii, de anafure, de gâţi, de cruci, de rude, de exemplu - declanşate la auzirea spuselor individului, ni s-au întunecat minţile şi - Slavă Domnului! - bine că individul era scăpat din traficul altui judeţ, departe, n-am secretat doza necesară de umor, care să mă facă ”să mai râd”.

Cât de lipsit de simţul măsurii, ca să mă exprim cu bun-simţ, trebuie să fii, ca să afirmi una ca asta?! Cât de proşti trebuie să-ţi pară românii de pe urma votului cărora trăieşti ca în sânul lui Avram - şi cărora le ceri, şi astăzi, votul de încredere - fără să întreprinzi/realizezi nimic pentru ei, în meleag, oameni care te-au cântărit până la urmă la adevarata-ţi valoare, primindu-te în oraşe-reşedinţă de judeţ cu tipsii pline de rahat turcesc?

Cât de lipsit de respect să mai fii, când le spui acestor oameni că trăiesc prost, jalnic, mizerabil, pentru că ”PSD a luat măsuri care au dus la creştere economică”, implicit la bunăstarea lor?

Că tot ceea ce văd şi simt e invers decât adevărul gol-goluţ?!

Ei bine, pentru asta am ales să scriu, astăzi, în loc de situaţia României în cel de-al 89-lea an de la naşterea lui Ion Iliescu - o temă, evident, interesantă - despre trepăduşii care i-au ţinut în funcţii, de-a lungul timpului, pe primul preşedinte, pe Gherman, pe Năstase, pe Văcăroiu, pe Ponta, pe Dragnea şi pe toţi ceilalţi, cu părerea fermă că românul, fiind prost şi manipulabil, poate fi dus de nas la infinit.

Ruşinos şi condamnabil!

 

Citește și: