Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
6027 vizualizări 13 aug 2018

Spre deosebire de preşedinte, Dragnea, împreună cu toţi oamenii lui, e limpede că vor să deranjeze cât mai mulţi români care nu primesc lumină de la Kiseleff.

Liderul PSD nu e, deloc, interesat să se raporteze la sensurile reale ale unui eveniment, să explice ceva ce n-a fost explicat/interpretat/înţeles deja, să-şi susţină opinia cu argumente bine structurate.

Liviu Dragnea este un constructor de trepte.

Îşi construieşte, treaptă cu treaptă, ”argumentaţia” faptelor viitoare (cum ar fi suspendarea preşedintelui, interzicerea mitingurilor şi mai ştiu eu ce...) care nu sunt şi nu vor fi ”reactive”, nu sunt determinate de evenimente/întâmplări reale, ci de o strategie, de o linie directoare, care implică descrieri de situaţii inexistente ca atare, deformate, crearea de ”tablouri” politice agregate din imaginaţie, în contextul cărora dezvoltă o polemică susţinută, cu declaraţii politice fără echivoc, cu acuze dintre cele mai directe la adresa presupuşilor preopinenţi - în speţă, partidele de opoziţie şi Iohannis Dezbinatorul: ”Evenimentele violente din Piaţa Victoriei din seara zilei de 10 august nu pot fi încadrate în nicio formă de democraţie. Diferenţele de opinie nu pot justifica niciodată violenţa. E grav că astfel de acte de agresiune au fost precedate de îndemnuri, provocări sau chiar de implicarea directă a unor partide politice din Opoziţie. Cel mai grav dintre toate, însă, este mesajul iresponsabil al preşedintelui Iohannis de vineri seara, în care critică intervenţia jandarmilor, deşi aceştia şi-au făcut datoria potrivit legii şi au luat toate măsurile necesare pentru restabilirea ordinii publice. Declaraţia preşedintelui Iohannis este practic un act de subminare a autorităţii statului şi un îndemn la reluarea violenţelor la protestul anunţat pentru sâmbătă, cu scopul vădit de răsturnare a Guvernului actual şi înlocuirea lui cu ”Guvernul său”, aşa cum a mai procedat o dată în acest mandat”, a susţinut Liviu Dragnea, într-un comunicat remis Mediafax.

Acesta a fost completat, ulterior, de cel de-al doilea comunicat, venit, de această dată, din partea PSD şi intitulat: ”Iohannis Dezbinatorul”, în care se arată, printre altele: ”România culege roadele politicii de ură, dezbinare şi propagandă mincinoasă promovate de preşedintele Klaus Werner Iohannis şi de adepţii săi. Acum, în anul Centenarului Unirii, ţara este mai dezbinată decât oricând, intoleranţa este la cote maxime, iar violenţele de limbaj, de atitudine şi comportament ajung la forme violente, în stradă, împotriva instituţiilor statului român. Legea este siluită şi răstălmăcită după bunul plac al provocatorilor şi contestatarilor de profesie”.

Şi toate acestea, fără vreo legătură cu realitatea, sunt invocate în condiţiile în care preşedintele ni s-a arătat la faţă abia a treia zi după violenţele declanşate de un grup de năimiţi, continuate cu scene apocaliptice, produse şi interpretate de jandarmii români, lipsiţi de simţul realităţii, al dreptăţii şi al bunului-simţ, coordonaţi de figuri şocante de ofiţeri, unii dintre ei rezervişti, şi comandate de personaje de decizie din PSD - deşi n-o recunoaşte, surse din guvern susţin că la butoane ar fost Carmen Dan, până în dimineaţa zilei de sâmbătă - şi supervizate, potrivit aceloraşi surse, de Liviu Dragnea.

Cum spuneam, liderul PSD nu se speteşte să se facă crezut de cineva - de ai lui nu-i pasă (aceştia fiindu-i aproape, necondiţionat), de opoziţie îl doare la başcheţi, de preşedinte, ce să mai vorbim şi, ceea ce e gravisim, nu-l mai interesează nici de Europa.

El însuşi a rămas singura persoană de care îi mai pasă, în situaţia în care ţara, ca urmare a violenţelor jandarmilor, majoritatea complet nejustificate, este pusă la zid din toate părţile: Israel (turişti scoşi din taxi de jandarmi, aruncaţi, pe burtă, cu faţa la asfalt, ”călcaţi pe gât” - aşa cum a cerut AKM-Rădulescu, medicul care a depus jurământul lui Hipocrate; Austria (ziarişti agresaţi de aceiaşi jandarmi lipsiţi de onoare şi ştiinţă de carte); Germania, Bruxelles şi alţii.

Dacă social-democraţii, în frunte cu liderii lor, cred că mai pot întoarce situaţia creată, în lume, la această oră, în beneficiu propriu, se înşeală. A fost deja prea mult. Lumea civilizată nu înghite astfel de imagini.

Pe noi, ăştia ai casei, puteţi pune Jandarmeria cu pulanul. Pe ceilalţi, pe europeni, exclus!!

Dezbinatorul Iohannis a ieşit târziu, grav, oficial, solemn, la Cotroceni. A spus câteva lucruri bune, dar (aşa cum remarcam), părând că nu vrea să deranjeze. Nu a spus nimic despre necesitatea convocării CSAT, nu a cerut nicio demisie - ”dovedindu-se” extrem de dezbinator, atunci când a emis ”Au trecut trei zile şi nu e niciun responsabil! În orice ţară am fi avut o demisie!”…

E posibil să ni se fi arătat atât de târziu, gândindu-se, poate, că, între timp, va demisiona, totuşi, cineva, fără implicarea sa directă.

Ghinion! Nu s-a gândit nimeni la asta.

 

Citește și: