Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2022 vizualizări 6 iul 2018

Nu există vreo declaraţie a liderului PNL, care să te lase indiferent, care să nu te atingă. Iat-o pe ultima, venită ca răspuns la întrebarea: „Aveţi informaţii că se încearcă schimbarea dumneavoastră din funcţie?”. "Asta este o glumă. Vă veţi lămuri, pentru că de o lună de zile, PNL este sub un bombardament informaţional care este compus din fake news, ştiri false care nu au absolut nici un fel de fundament în realitate, care nu se bazează, de fapt, pe demersuri reale. Partidul Naţional Liberal este unit, Partidul Naţional Liberal este puternic, iar conducerea aleasă la Congres acţionează în conformitate cu mandatul care i-a fost încredinţat de Congres".

Iar declaraţia are şi un apendice, drept răspuns la întrebarea: „Va fi convocat un Congres extraordinar, în cadrul următorului Consiliu Naţional?”. „Până în acest moment, nu a cerut nimeni Congres extraordinar, eu cel puţin nu ştiu să fi existat o asemenea voce în partid”, a susţinut Orban. Apoi a adăugat că numai şi numai alianţa PSD-ALDE, care produce fake news-uri, fără fundament şi pe bandă rulantă în laboratorul de specialitate, este de vină.

Iată o piesă din producţia de fake-uri: „PNL şi-a desemnat viitorul premier în persoana mea”, a declarat zilele trecute liderul liberal, Ludovic Orban.

Şi încă una: „Partidul Naţional Liberal organizează un miting în Piaţa Victoriei, marţi, de la ora 19.00”, demers care reiese din textul unui mesaj intern, semnat chiar de liderul din Modrogan, care sună aşa: ”Bună seara. Vin cu rugămintea către dumneavoastră de a participa marţi, ora 19.00, la protestul organizat în Piaţa Victoriei. Participarea dumneavoastră este importantă pentru România şi pentru PNL. Ne întâlnim toţi la sediul PNL din Aleea Modrogan, ora 18.45, pentru a merge împreuna la protest. Ludovic Orban".

Zis şi făcut!

În ziua următoare „rugăminţii”, acelaşi Orban: „Daţi-mi voie să dejoc manipularea făcută pe unele televiziuni care au prezentat ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei ca pe un miting al Partidului Naţional Liberal. Vreau să informez telespectatorii care ne urmăresc că nu am organizat niciun miting, am decis ca deputaţii şi senatorii PNL, alături de membrii conducerii partidului, care nu sunt parlamentari, alături de consilierii generali, locali din Bucureşti şi de preşedinţii de sectoare, am decis să fim în Piaţa Victoriei fără să facem niciun fel de organizare a vreunui eveniment, pentru a ne manifesta solidaritatea”.

La mitingul organizat de şefu’, ca urmare a mitingului organizat de PSD, au participat câteva zeci de oameni.

Şi a treia: „Moţiunea de cenzură, intitulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!", iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP, a fost respinsă”.

Aş putea continua, dar mă tem că va-nsera şi mai pierdem vreun miting organizat, cu ştaif, de conducerea liberală, vigilentă şi intransigentă, ca urmare a votului dat de majoritate pe Coduri.

Şi ce m-a mai surprins în declaraţia lui Ludovic - zice: „Partidul Naţional Liberal este unit, Partidul Naţional Liberal este puternic, iar conducerea aleasă la Congres acţionează în conformitate cu mandatul care i-a fost încredinţat de Congres”.

Alo, domnule Orban, despre PNL din Modrogan nr. 1 vorbiţi? Sau despre vechiul partid al Brătienilor? Întrucât creaţi confuzie. PNL-ul dumneavoastră nu este nici unit şi nici puternic, iar despre conformitatea cu mandatul încredinţat de Congres, ce să mai vorbim, că nu se vede nimic. 

Şi în legătură cu nelămurirea dumneavoastră, şi anume că, „până în acest moment nu a cerut nimeni Congres extraordinar sau eu cel puţin nu ştiu să fi existat o asemenea voce în partid”, vă aduc frugal la cunoştinţă că vocea pe care n-o auziţi de ceva timp (una dintre voci, cea mai sonoră) este cea a lui Viorel Cataramă.

Câţiva au auzit-o.

Citește și: