Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2578 vizualizări 4 feb 2019

Ştiu, o să mi se spună că melanjul acesta e o poveste, o marotă, un arsenal, închipuit, de luptă a unora împotriva celorlalţi.

O fi, ce să zic, dar atâta timp cât fiecare îl acuză pe celălalt - fiecare de faptul că e omul statului paralel, înseamnă că ştiu ei ceva şi că toţi ai lor, care au sărit în echer pentru aflarea adevărurilor dureroase, sunt paraleli cu noi: toţi ai noştri.

După cum ştiţi, personal, lucrez cu materialul clientului, ca să nu încapă îndoieli şi nelămuriri, considerând că spusa omului în cauză este mai tare decât o mie de fotografii ale preopinenţilor pe diverse canapele, în jurul diferitelor mese/agape/sufragerii, ”învederate” de abundente postări pe Facebook. Deşi nici declaraţiile nu mai sunt ce-au fost, de vreme ce ”oameni de bine” - vezi-l pe comicul Bădulescu - cel care azi, ţipă că ar fi minţit, penal, în ancheta Procuraturii, într-o virtute strâmbă a dreptului de apărare a mişmaşurilor de partid - când partidul i-o cere - mâine o-ntoarce, ca Didina Mazu, la Ploieşti, prin spatele lui Iancu Pampon.

Oricum, decât poveşti, mai bine vorbe!

Uite ce spune Dragnea:

"Securiştii şi-au făcut două partide. Unul pe stânga, unul pe dreapta. Pe stânga e partidul lui Maior şi Coldea, Pro România şi pe dreapta partidul lui Cioloş. E simplu. Asta arată o foarte mare disperare. Faptul că au început să desfacă conservele arată o mare disperare, ceea ce e de bine".

Adică: ProRomânia şi PLUS!

Dar ce spune Ponta: ”Îmi aduc aminte că tu (adică Dragnea - n.a.) tăiai porcul la vila T14 a SRI şi alergai mesenii cu şoriciul (în furculiţă, cred - n.a.) Îmi aduc aminte că tu ai comandat vin scump din America, să îl faci cadou lui Florian Coldea de ziua lui, să îl impresionezi şi, după alegerile din Decembrie 2016, tu ai fugit la Coldea să îl rogi să îl convingă pe Iohannis să te pună premier. Îmi aduc aminte că tu îl băteai la cap pe George Maior să o angajeze pe iubita ta de atunci la SRI (că erai căsătorit nu contează, că tu eşti cu “familia tradiţională”). Şi tot explicai că ea ştie ruseşte, că a studiat la Moscova. Să îmi aduc aminte că în ziua în care ai fost prima dată condamnat de ÎCCJ, în 2015, ai venit la mine în birou şi m-ai bătut la cap să mergem la “băieţi”, la SRI, să le ceri ajutorul la recurs? (În consecinţă, aşa a ajuns Dragnea la T14, ca să-l pârlească pe şoric…)

Adică: Liviu Dragnea, compania de sunete diverse!

Dar şi părţi din PSD - insule mai mari, mai mici sau egale cu Belina, după cum susţinea Dragnea, atunci când răspundea unei întrebări despre viitoare plecări de aleşi din PSD: ”Dacă nu mai e niciun acoperit în PSD, nu mai pleacă. Dacă mai e, mai pleacă”.

Şi tot Ponta, cu şantaj: ”Am jucat tenis la SRI cu unul din liderii PNL. Nu mă apuc să spun cine e.(...) Dacă cumva iese şi spune vreo prostie, îi spun numele. Aşa a fost şi cu Liviu Dragnea, de aia am spus. Elena Udrea nu era invitată la evenimente, Alina Bica era mereu pe acolo.”

Adică: lideri PNL?

Şi apoi ce spunea preşedintele SAR, Alina Mungiu-Pippidi: ”Putem investiga ce firme are SRI şi în ce organe de presă au acţiuni direct sau indirect? Măcar să ne propunem să vedem imperiul manipulării de aproape? USR, prin Matei Păun, a făcut dealul cu ”tehnocraţii”, în schimbul promiterii sprijinului de presă, care până atunci băgase USR sub preş, cum fac cu tot ce e spontan şi unde nu plăteşte nimeni”.

Adică: USR? (Sigur, la momentul respectiv, Nicuşor Dan a respins acuzaţiile precum că USR ar fi fost ajutată de Servicii, anunţând că o va da în judecată pe Mungiu).

Şi ce spunea Traian Băsescu:

”Devenise prim-vicepreşedinte la PNL (Klaus Iohannis - n.a.), nu mai era un simplu primar. Eu nu am ştiut că are un dosar de incompatibilitate. Am avut discuţii cu mai multe instituţii când am aflat. A început campania. E o situaţie delicată să scoţi un candidat acum din cursă. Am vorbit şi cu SRI, şi cu Parchetul”.

Adică: şi Iohannis (că de Băsescu şi de protocoale ştiam)?

În consecinţă, întrebarea care a mai rămas de pus este: cine este, de fapt, statul paralel, domnilor?! Sau, poate că noi, chiar noi, toţi ceilalţi, civilii, suntem statul paralel, paraleli fiind cu adevărurile la garniţă ale acestor oameni?

Ştiu, nu-mi va răspunde nimeni, ca să nu alunece pe banană.

Dar dacă eu, sau dumneata, sau dumnealui, sau altcineva, pentru că nu mai poate, nu mai rezistă, nu mai are gaz, ca să respire, ar vrea să facă, totuşi, oleacă de politică, ceva, ca să mai aibă un cuvânt de spus, un dram de putere, un pic de ”expunere”, în ce partid ar trebui să meragă/să se înscrie? În ce parte a politicii ar trebui să se încreadă?

Încotro ar trebui s-o apuce, în aşa fel încât să poată afla, măcar el, cum se face politica liberă de servicii all inclusive?!

Sau nu poate?

 

Citește și: