Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
3744 vizualizări 12 iul 2018

Parlamentarii au votat o astfel de lege din considerente pe care, eu unul, le consider inconştient-criminale. Inginerii constructori, la rândul lor, consideră că imobilele în discuţie sunt extrem de periculoase.

Încep să cred că, onor majoritatea parlamentară, (dictatura majorităţii, cum ar veni) urmăreşte aplicarea unor soluţii de împuţinare a populaţiei care primeşte, în ţara românească, pensii şi salarii, din considerente bugetare.

Dacă patronii de diverse locaţii de antren îşi presează oamenii - unii dintre ei aflaţi în Parlamentul României - spre a da liber la funcţionarea unor astfel de stabilimente – închise după tragedia din Club Colectiv – aflate în clădiri încadrate în clasa a II-a de risc seismic, disperaţi să producă bani în orice condiţii - iar onor aleşii neamului sunt de acord - consider că în Parlamentul României există şi produce un grup de crimă organizată, care încropeşte legislaţie în beneficiul celor care nu au niciun fel scrupule.

Riscul producerii de degradări structurale majore este iminent. Există riscul ca zidurile interioare să crape sau să se prăbuşească", spune Cătălin Roşu, doctor-inginer seismolog.

La sfârşitul lui 2015, după tragedia din Colectiv, patronii discotecilor, cinematografelor şi restaurantelor care funcţionau în clădiri încadrate în clasa I sau a II-a de risc seismic au fost evacuaţi din locaţiile respective, urmând să răspundă pentru lipsa lor de discernământ civic.

Noua lege, trecută, astăzi, prin Parlamentul României dă liber la revenirea în astfel de imobile.

În deruta lor, un grup de legiuitori inconştienţi, care habar n-au ce poate însemna votul lor pentru sute de mii de români nevinovaţi, ne condamnă la moarte.

Am mai scris aici, anul trecut, ce a însemnat noapte de 4 spre 5 martie 1977. Atunci când, în câteva secunde de cutremur nimicitor, sute de imobile au fost puse la pământ, cât ai inspira, îngrozit de ceea ce ţi se-ntâmplă; când mii de oameni au fost amestecaţi, sufocaţi, îngropaţi, conştienţi fiind, vii şi disperaţi, în molozul care li se prăvălea peste trupuri, înainte să înţeleagă „de ce tocmai lor, copiilor şi nepoţilor lor”.

Habar n-am unde s-au aflat, atunci, aceşti parlamentari neisprăviţi, care, în loc să-i impună Primarului General să salveze zeci de mii de români de la moarte, prin restaurarea clădirilor în care locuiesc, ei semnează sentinţa capitală a populaţiei unui Bucureşti şi a unor oraşe-municipii destructurate.

Oricărui debusolat care mă va înjura, ulterior, pe forum, din prostie sau din lipsă de imaginaţie, îi cer să-şi ţină respiraţia 30 de secunde, timp în care să-şi imagineze cum cade, cum se scufundă, cum alunecă în pământ, împins de sute de tone de moloz!

Eu ştiu cum e… Am mai văzut.

 

Citește și: