Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
5280 vizualizări 31 iul 2018

De ce?! Simplu: după cum răspunde Poliţia la comanda unor politicieni supăraţi, orice literă din numerele noastre de înmatriculare se poate interpreta, individual sau în grup (mai puţin PSD). Altfel, nu există semn/literă care să nu fie începutul unui cuvânt cu conotaţii peiorative – indiferent că vorbim de sex, trimitere, simbol - situaţie care te poate arunca, în urma elucidării respectivelor acronime/anagrame/acrostihuri, ţac-pac, după gratii, cu căţel, copil, purcel…

În altă ordine de idei, uite că se pot scrie măscări şi cu cifre şi litere, formând un număr de înmatriculare, la prima vedere, fără cusur pentru ”legea românească” (pe care văd că n-o ştie nimeni) privind circulaţia autovehiculelor înmatriculate în alte state pe drumurile patriei.

Convenţia de la Viena, încheiată în 1968, ratificată de România în 1980, arată că acest gen de autovehicule pot trece frontiera de stat şi pot circula pe teritoriul ţării noastre, dacă respectă conditiile tehnice prevazute în document, a declarat, în sinteză, Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, întrebat fiind în ce bază i s-au ridicat plăcuţele de înmatriculare posesorului maşinii cu numere anti-PSD.

Buda susţine că, potrivit Convenţiei amintite, numerele de înmatriculare sunt prevăzute fie cu cifre, fie cu cifre şi litere, ”iar numărul respectiv era constituit numai din litere”.

Ceea ce Ioan Buda fie uită, fie se face chinez, este că paragraful de lege pe care îşi construieşte acuzarea, practic, nici nu mai există, fiind amendat la cererea Belgiei, încă din 2015. Astfel, în 2016, a intrat în vigoare prevederea potrivit căreia va fi autorizată şi ”atribuirea de plăcuţe de înmatriculare personalizate, constituite numai din litere”, adevăr precizat şi de reprezentanţii Ambasadei Suediei la Bucureşti, care au mai anunţat că plăcuţele românului sunt, încă valabile.

Situaţie care l-a încurcat definitiv pe şeful Poliţiei, acesta bâiguind presupuneri numai de el înţelese, precum că România încă nu a ratificat prevederi care nici nu e cazul să fie ratificate.

Nu cred că există cineva, care să-mi impute vreun comportament resentimentar faţă de poliţişti. Mai ales, faţă de cei de la Rutieră, cărora le-am susţinut cauza, atunci când am considerat că este una logică şi de bun-simţ – vezi, de ultimă oră, scandalul legat de legea anti-radar.

În consecinţă, pot spune că, de această dată, mă simt, pur şi simplu, trădat în amoarea mea (faţă) de poliţişti.

Domnilor, daţi-mi voie să vă spun că bancurile ceauşiste cu miliţieni erau nimic faţă de circul pe care unele dintre organele noastre de Poliţie îl execută de o săptămână încoace, de jur-împrejurul unei maşini cu plăcuţe personalizate de înmatriculare, plătite ca atare şi înregistrate, în Suedia, de un român aflat în trecere prin ţara lui de - pardon! - origine.

Nu spun asta pentru că m-aş da în vânt după îndemnul înscris pe plăcuţă. Cu atât mai mult cu cât nu înţeleg, la rigoare şi imaginativ vorbind, cum să practici sexul oral – aşa cum s-a interpretat de către preopinenţi – cu iniţialele unui partid întreg, fie el chiar şi PSD. Mă rog, chestie de gust. Dacă aş fi plătit eu numărul, m-aşi fi gândit mult mai bine şi mai profund la partener.

Acestea fiind zise vizavi de numere, mai trebuie amintit ce declara liderul sindicatului EUROPOL, Cosmin Andreica, despre ceea ce el consideră a fi o manipulare prin presiune a poliţiştilor de la Rutieră, de către politic, prin şefii lor de armă şi despre faptul că toată lumea politică (alta decât coaliţia la guvernare), societatea civilă, avocaţii, poliţiştii, şoferii (amatori şi profesionişti), presa pe toate suporturile, vorbesc, tot mai apăsat, despre abuzul Poliţiei Române, care invocă faţă de reţinerea plăcuţelor de înmatriculare ale ”suedezului”, a permisului acestuia şi a deschiderii unui dosar penal pe numele său, pe o prevedere amendată de trei ani, pe care adjunctul PR o crede încă în vigoare.

Lasă faptul că i s-a permis omului să intre în ţară cu plăcuţele neatinse şi că la trei verificări anterioare, efectuate pe întinsul patriei, a fost lăsat să circule. Lasă că nu i-a cerut nimeni – aşa cum prevedea vechea lege – să-şi schimbe numerele, întrucât ”muie”, deşi nu scrie la DEX, conotează mai ”murdar”, decât şoapta fetele plasate la marginea DN-urilor şi E-urilor, din toată ţara, alea pe care poliţiştii nu le văd şi nici nu le aud când rostesc, gutural: ”50, muia, 50 muia!”. Lasă că anchetatorii nu i-au spus nimic omului despre faptul că ar fi anchetat penal, când l-au interogat la sediu. Lasă că l-au adus la Poliţie, de la ora 6 dimineaţa, cu tot cu copilul de opt ani. Lasă că nu l-au atenţionat că poate să-şi cheme un avocat. Lasă că reprezentanţii Ambasadei Suediei la Bucureşti şi ai Agenţiei Rutiere au precizat că numărul omului e valabil până mâine!! Nimic din toate astea nu are valoare/însemnătate/putere, câtă vreme, pe teritoriul României, Poliţia face ordine, la ordinele politice ale PSD.

În ritmul ăsta, şoferi cu sau fără bube, oameni buni, fraţi români, presimt că nu ne prinde ”baltonul” cu aceleaşi numere – la maşină, la casă, la apartament, la ”uniformă”, la celulă… 

 

Citește și: