Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
6588 vizualizări 24 sep 2018

Nu că aş fi eu apărătorul lui Dragnea, slavă Domnului, am mai spus-o - şi, oricum, are el destui consilieri - dar, cel puţin la Daddy, ştii la ce să te aştepţi: ştii ce vrea de la viaţă, de la partid, de la guvern. Îl acuzi de una, îl acuzi de alta, ieşi la miting, îţi ceri drepturile, aperi continuu statul de drept (nu numai atunci când ai timp şi doar extrasezon), că-i al tău (chiar dacă te-a durut la başcheţi, în 2016, când s-a votat cu ştampila, nu numai cu scandarea), nu aştepţi să-ţi vină, neapărat, Diaspora în ajutor, cu forţe proaspete (ca la alegerea lui Iohannis preşedinte).

Pe când cu ”puciştii” ăştia noi - singura bărbată arătându-se a fi, până la capăt, Gabriela Firea, care, totuşi, ne ia de mangafale, dându-ne cu praf în ochi, că, cică, ea se luptă ”pentru nişte principii”, încă de la ”pa'şopt” (ca şi când, anul trecut, când habar n-avea de principii, n-ar fi fost tot ea).

Când am scris ultima oară că a trecut un an de când vicepreşedinta ar fi putut să aibă principiile de azi, m-au blagoslovit unii pe net: ”că n-are nimic cu ce-a fost”, ”că măcar s-o las acum să-şi facă treaba, ca să scăpăm de Dragnea”. De parcă mă opuneam eu…

Dar să revenim la ”lovitorii de stat” din PSD. Cei 25, care s-au făcut 10, plus unul care s-a abţinut tot CEx-ul, săracu’.

Ăştia da, luptători: când s-au văzut cu spatele descoperit, rămaşi în bătaia puştii lui Rădulescu, au simţit, deodată, că trebuie să strângă din dinţă şi să se abţină, şi ei, până nu mai pot.

Şi, mai mult, să se lepede, fără echivoc, de ei înşişi.

După ce, acţiunea lor cu petarde şi pocnitori i-a trezit, nesperat, pe liberalii din opoziţie - precum zavera de lăsata secului, pe Leonida şi pe Efimiţa - făcându-i să se gândească, mai nou, la cum să-l dea jos pe Dragnea din fotoliul celui de-al treilea om în stat (o dorinţă importantă a disidenţilor, după cum ştim cu toţii), răzvrătiţii social-democraţi s-au speriat de moarte.

Ba, chiar unul dintre şefii lor de marcă, Paul Stănescu, după ce a cerut răspicat alungarea lui Dragnea de la şefia partidului şi a Camerei Deputaţilor, pus la curent cu intenţia opoziţiei, s-a supărat extrem: ”Foarte rău fac! Eu sunt categoric împotriva acestui demers!”. Absolut corect. Ce se bagă Opoziţia într-o reglare de conturi, în intestinele partidului?!

Ba, şi mai rău (şi el şi situaţia): ”disidentul Ţuţuianu”, ca să-i reintre în graţii lui Dragnea, a sărit calul până în tavan. A cerut DIICOT să spună lumii cu ce se droghează ”grupul #rezist”, cum, cât şi la ce ore, başca să ne informeze cine îi finanţează pe manifestanţi.

Pe sistem ”cine nu cunoaşte istoria e condamnat să o repete”, Ţuţuianu s-a transformat, la minut, într-un miner ”nouăzecist”, odios, care-i acuza pe manifestanţii şi pe politicienii pe care îi rupsese în bătaie, că deţin droguri, dolari, maşini de scris şi WC-uri cu apă…

Mă rog, penibil.

În consecinţă, eu asta am înţeles: că am asistat la o încercare de ”lovitură de stat” în partidul de guvernământ şi în Parlamentul României - ceva extrem de grav - o încercare de reglare de conturi, în contextul căreia un grup de ”lovitori” fără anvergură a urmărit să-l anihileze pe Dragnea, în încercarea de a prelua partidul şi a-l conduce ei şi mai pizdos ca Daddy, iar ţara, şi mai minereşte, şi mai dur, şi mai şocant.

O acţiune care s-a fâsâit.

Singurul lucru bun, întâmplat cu acest prilej, s-a dovedit a fi reacţia ardelenilor, care le-au dat mandat baronilor locali să-l susţină pe preşedinte.

Din acest moment, orice tranzacţie a guvernului PSD şi a liderului său, cu UDMR, va fi, exclusiv, în interesul lor, al ardelenilor neaoşi. Altfel…

 

Citește și: