Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
4612 vizualizări 19 aug 2017

Ia uite ce zice Cristian Buşoi, „primarul fantomă al Bucureştilor”, aripa PNL, într-un comunicat remis presei: "Nu există dovadă mai clară de incompetenţă a actualei administraţii a Capitalei decât ratarea licitaţiei pentru achiziţionarea a 400 de autobuze din cauza unui viciu de procedură. Ca cetăţean, când auzi că aparatul administrativ ratează o licitaţie importantă (pentru care s-a chinuit 14 luni!!!) din cauză că nu defineşte corect termenul de depunere a ofertelor şi încurcă data de 16 cu cea de 14 august, nu poţi decât să te gândeşti că dacă prostia ar durea, administraţia Firea ar fi în dureri perpetue”.

Ia uite domnule, la Buşoi! După ce că e pe fază, mai are şi umor, olecuţă!

Iar în chestiune, ar fi împotriva firii să nu ne întrebăm, fiecare dintre noi: oare ce, Dumnezeu, face întreg aparatul de tăiat frunze la câinii (cu blană albastră), din clădirea Primăriei Generale?

Cum să lucrezi 14 luni, adică de când te-a „uns” electoratul, pe tine, primar, şi pe voi, consilieri - iar tu, edil pe funcţie, i-ai ales pe toţi ceilalţi -, şi când ai terminat lucrarea, să ratezi depunerea, întrucât de uiţi ca mâţa-n calendar?!

Dacă n-aş fi sigur că e vreo prostie focalizată, aş putea să jur că fibra naţiei e în pericol.

Auzi explicaţie la ratangii: cică instrucţiunile de elaborare a anunţului nu sunt clar explicate în manualul de utilizare al SEAP. Bine, să spunem: sunt neclare, fiind redactate (să admitem, de dragul teoriei), de alţi derutaţi – dar 14 luni nu ţi-au fost de ajuns să sesizezi „amănuntul” în discuţie?! Tu, singur, de la Primăria Generală a Bucureştiului, ai rămas de căruţă, câtă vreme sunt sute de alte entităţi care au înţeles, de mult, cum se „urcă” licitaţii pe SEAP?!

Şi, mai pe urmă, cum să treacă 14 luni pentru o lucrare pe care, după cum susţine Buşoi, Gabriela Firea a prezentat-o electoratului drept „lucrare-cheie” în programul său electoral?

„În câteva zile vom fi în măsură să urcăm pe SEAP licitaţia pentru achiziţionarea a 400 de autobuze noi, Euro6, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze. S-a lucrat aproape un an de zile la indicatorii tehnico-economici, la caietul de sarcini. Sunt absolut convinsă că odată cu momentul în care aceste autobuze, tramvaie şi troleibuze vor ajunge la Bucureşti (...) vom putea să spunem că am contribuit odată în plus la a-i determina pe bucureşteni să renunţe la autovehiculul personal”, ar fi declarat primarul Firea, pe 13 iunie, în cadrul conferinţei "Jump to smart 1.0 - Soluţii rapide şi inovatoare pentru România oraşelor inteligente”. Şi, ce să vezi, ghinion de prostie: oamenii au încurcat datele.

Eu zic că e blestem.

Nu se poate ca, după un an şi jumătate de mandat, să nu-ţi iasă nimic, afară de „eleganta” şi de „bun gust” pavoazare de Paşti. Iar toate celelalte - parcări, benzi de circulaţie pentru biciclete, semaforizare, „drumuri şi poduri”, pasaje, şi mai ştiu eu ce –, nu!

Şi, ca să nu-i tai maioneza lui Buşoi, o să-l las pe om să-şi pună şi întrebarea de final. „Rămâne doar o întrebare: cine asumă responsabilitatea pentru această eroare prostească şi pentru întârzierea celei mai importante achiziţii din mandatul actualei administraţii?".

Păi, până să-i răspundă Primăria, cu taxă inversă, îmi permit să încerc eu ceva, de sezon: Moş Crăciun, întrucât el ne va aduce, în decembrie, flota cea nouă a RATB, cu aer condiţionat! Ca să scrijelim „Meeeerry Christmaaas” pe ferestrele îngheţate bocnă.

Citește și: