Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă
1944 vizualizări 18 aug 2018

Scuze, un moment, o mică precizare! Pentru coana Chiva din Văscăuţii de Jos: Mamaie, de-acum vorbim prin calculator, da? Ştiu că matale n-ai, dar vii la sediu şi îţi arăt eu la calculator cum se face.

Ghiţă online

Deci, stimaţi contribuabili, prin grija Guvernului toate anafurile noastre vor fi dotate cu calculatoare de penultimă generaţie, cu ajutorul unui contract avantajos semnat cu domnul Ghiţă Sebastian. De fapt, vă mărturisesc acum, chiar a dânsului a fost ideea, deoarece îl ajută foarte mult să-şi plătească impozitele pe proprietăţi din străinătate. Are chiar şi o amendă de plătit, pentru depăşirea vitezei la ieşirea din localitate, adică din ţară.

Bineînţeles că ne-am gândit la toate. În primul rând, angajaţii noştri vor fi instruiţi cu ajutorul unor cursuri adevărate de IT, deoarece până acum, ei au beneficiat doar de mici cursuri de instruire informatică pe planşe desenate. Ştiţi, cu imagini ca de pe ecran, cu iconiţe ca la aplicaţii. E vorba de un curs sponsorizat de Editura Didactică şi Pedagogică, care ne-a trimis planşele şi cariocile, în cadrul unui contract de un miliard de lei.

Cursuri de copy-paste

Aşa. Deci angajaţii noştri vor fi trimişi acum la cursuri cu calculatoare adevărate. E vorba de cursuri de vară, la Bodrum şi în Antalia, dar şi Paralia Katerini în Grecia, iar la iarnă vor merge la Insbruck şi Chamonix. Practic, pe unde am găsit monitor. De calculator, nu de schi. E un contract sponsorizat de Guvern prin Agenţia de Tichete de Vacanţă, numai un miliard de lei.

După ce angajaţii noştri vor urma cursuri de perfecţionare, am decis să deblocăm nişte posturi noi, de îndrumător bătrâni. Adică angajăm tineri absolvenţi de informatică pentru a-i ajuta pe cei nefamiliarizaţi cu calculatorul.

Ochelari de computer

De asemenea, în colaborare cu Primăria Capitalei, am decis să oferim celor în vârstă ochelari de vedere, pentru calculator. După cum ştiţi, e un program de vouchere similar la Primărie, numai că la noi, practic, ochelarii vor fi numai împrumutaţi, până completează contribuabilii fişele de pe net.

Apoi, bineînţeles, am decis să implementăm un program de instalare de Otis, care nu e program de calculator, ci de lifturi. Vom pune lifturi, pentru ca cei mai greu deplasabil să poată ajunge cu foile imprimate la calculator la ghişeele de la etaj, unde le vor depune fizic. Pentru a evita problemele medicale cauzate de înghesuială, lipsa de aer şi oboseală, vom introduce un program foarte util de instalare a unor tuburi de ogixen, la fiecare etaj şi de padele de resuscitare la câte două etaje. Bineînţeles, cu un contract făcut cu o firmă medicală agreată.

Aleluia Recycle Bin!

Între timp am decis să experimentăm o colaborare cu agenţia turistică Basilica a Bisericii, care îi va prelua pe contribuabili cu autocarele, după completarea declaraţiilor şi-i va duce în pelerinaj la mânăstirile din Moldova. Asta ca să-şi ocupe cu folos timpul de aşteptare până depun declaraţiile scoase la calculator. N-aş vrea să sperii pe nimeni, dar am cerut şi vom obţine şi un mic contract cu Pompele Funebre, pentru - nu vă speriaţi! - eventuale întreruperi, din cauze naturale, ale circuitului contribuabilului în Fisc.

Şi la final, am o altă veste extrem de bună: ne pregătim de la anul să anunţăm plata doar pe card a obligaţiilor fiscale. Aici sunt deja în negociere cu Biserica pentru nişte slujbe de exorcizarea a microcipurilor de pe card, pentru contribuabilii doritori şi temători.

Doamne ajută! Enter!

 

Citește și: