Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă
2249 vizualizări 2 nov 2018

Preşedintele Camerei Deputaţilor s-a repezit în stolul de jurnaliste, precum lupul care sufla în casa de paie a purceluşilor. Scuze, pentru asociaţia de idei, în plină criză tristă pesedistă porcină.

Dragnea s-a răstit la o jurnalistă, care a avut proasta idee - dar eu cred că foarte bună - de a-l întreba despre dedicaţiile nemuzicale pe care Erdogan de România le tot face pe legile justiţiei.

”Ce aveti cu mine?” a urlat omul, cu ochii injectaţi şi cu o ură pe care rar ne e dat s-o vedem la un politician uns cu toate alifiile. Nu ce a spus e important, niciodată nu e important decât pentru publicul specific, zece la un steag, o sută la o lozincă, toţi la patru mititei cu muştar.

Că a cerut un decret să fie împuşcat de haştagi sau de Iohannis, asta e o chestie delicată, pentru nostalgicii care se pregătesc să-l comemoreze pe celălalt ţăran, mitraliat de actualul şef de onoare al PSD.

Că se crede un Ceauşescu, e treaba lupului cel rău. Măcar ăla a făcut ceva: industrie, agricultură, metrou,  canal, blocuri şi locuri de muncă. Ceauşescul de Teleorman a făcut şi el, dar pe persoană fizică. Nu a lui, a băiatului cu fermă de porci şi echipă de fotbal. Nimeni, în afară de cei 4 asasini plătiţi de Soros, cazaţi la Athenee Palace şi care au avut mustrări de conştiinţă, nu vrea să-i ia maul bătrânului lup. Lumea îşi doreşte doar să răspundă penal pentru capetele de acuzare. Că el se crede nevinovat, asta iar e treaba lui. Şi, în general, a tuturor infractorilor care nu recunosc nimic, soarta e de vină, destinul potrivnic, karma negativă, duşmanii mulţi şi nici usturoi n-au mâncat, deci n-au nevoie de apă de gură.

Lătratul agresiv la jurnalişti pe holurile junglei parlamentare dovedeşte, în sfârşit, cam câţi bani dă lupul cel ştirb pe mieluşeii purtători de microfoane. În mijlocul turmei de colegi, că şi eu am făcut greşeala să fac jurnalism, dihania şi-a arătat colţii, prin cameră, direct la electorat. Eu aş difuza în buclă, repetitiv, mârâitul furios al lui Dragnea, care crede că jurnaliştii au ce au cu el. Să-i explice cineva că ei doar transmit vorbele starurilor politice, în general promisiuni deşarte şi nesimţite, cu care păcălesc electoratul, în timp ce-şi văd de afacerile cu banul public.

Nu pe jurnalişti i-a speriat Dragnea ieri. Ci pe telespectatorii care au înmărmurit văzându-i colţii, de obicei acoperiţi cu grijă de zâmbetul sfios şi de mustaţa de om serios.

Cineva trebuia să-i răspundă că nu! Nu are nimeni ceva cu el, ci el are ceva cu ţara asta. Că nu securiştii l-au judecat şi i-au dat condamnare cu suspendare, ci judecătorii. Pe baza unor probe.

În ”Închisoarea îngerilor”, film clasic fascinant, personajul deţinutului Morgan Freeman merge din când în când la audierea comisiei pentru eliberare condiţionată. Unde ştie clar că oamenii nu-l vor elibera, aşa că nu dă doi bani pe audiere. Iar când, în sfârşit, vorbeşte cinstit, din inimă, este eliberat.

Poate că ar trebui ca toţi cei care denigrează sistemul judiciar, care i-a lăsat, totuşi, în libertate, ar trebui chemaţi înapoi la comisie. Să explice cum înjură ei judecătorii şi cum sunt nevinovaţi.

Poate ar fi mai multe condamnări.

Deşi nu ştiu de ce, am impresia că data viitoare nu mai ţine cu milogeala mieroasă, lupule.

 

Citește și: