Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă
3116 vizualizări 20 nov 2018

Mie mi-a plăcut mult istoria, dar nu era să mor de foame ca profesor, aşa că m-am făcut şofer pe volă. Cum era şi cântecul ăla: ”Volare, ooo, furare, oo-oo”! E imnul Primăriei. Unde se bat cele două roze: roza roz de Voluntari şi spinii lui Dragnea din Consiliul General. Ştiaţi că nea Liviu a făcut o facultate de contabilitate care a fost înfiinţată la 3 ani după ce a terminat-o el? Ăsta şi-a furat şi studiile.

Aşaaa... Ce voiam să vă zic: dacă mai ninge, luaţi-vă concediu, ca să nu vă-mbolnăviţi cu nervii capului în trafic. Săptămâna trecută, doar ce-a picurat niţel şi a făcut infarct circulaţia. Că oricum nu-i pasă nimănui, toţi sunt puşi pe contracte de panseluţe şi căsuţe de lemn pentru Tărgul de Crăciun. Cică o să ne ia şi picamere la Administraţia Parcurilor, să dăm găuri în pământul îngheţat, ca să băgăm panseluţele. Banditul de la Sectorul 2 a plătit pe spaţii verzi cât jumate de referendum: 23 de milioane de euro. O crizantemă, zice Curtea de Conturi era 12 lei în piaţă şi 310 lei la Primărie. Păi ce, sunt banii lor? Sunt banii voştri, care i-aţi pus lupi la stână.

Acu' au pus şi stâlpişori lângă linia de tramvaie. Să vezi ce-o să-i ia nenea Doru cu utilajul, la rând, ca pe cocoaşele de încetinire: pac, pac, pac! Păi, dacă nu încape lama şi ăia o să fie acoperiţi de zăpada aia jegoasă, ce credeţi? Sau - în cel mai bun caz - o să lăsăm mormanele peste ei, să înzăpezim juma de bandă. D-aia îmi şi zice Doru Înzăpezitoru'.

Asta-i altă afacere, cu stâlpişori. Nu mai vezi aşa ceva în toată Europa. Ăia au strada liberă, curată, cu tramvaie joase, silenţioase, cu iarbă între şine. La noi, zdrăngăne astea mai rău ca tramvaiele cu cai. Măcar alea erau bune, că păşteau caii iarba înaltă din Sectorul 5 şi nu se mai opreau în drum tramvaiele lui primaru' Florea - Vanghelie 2.

Ce-a fost pănă acum, a fost parfum, vă zic! De când se bate Găbiţa Vrăjmaşu Fericirea cu Infractorul Mustăcios, nimic n-o să se mai facă în Bucureşti. Primăria o să ne facă plinul la utilaje cu motorină şi consilierii PSD o s-o scoată din rezervoare, noaptea ca hoţii, ca să nu mai ieşim pe traseu. Şi s-o lase pe cocoană în ofsaid. De parcă lu Găbiţa Ferfeniţa îi pasă. Pac! O să scoată nişte vouchere din banii voştri, să mai trimită la vară nişte bătrâni în Grecia, să-şi trateze la soare reumatismele îngheţate în staţile RATB.

D-asta zic - şi mă iertaţi c-am venit ca gunoierii la sfârşit de an - să ne luăm prima de la clienţi. Daţi un leu, pentru utilajul meu? Să am măcar de 3-4 litri de motorină, să-l scot din remiză când vin burduhănoşii ăia de funcţionari cu şofer, de la Comandamentul de Iarnă să ne inspecteze demonstrativ. Să vadă dacă suntem pregătiţi de ninsoare.

Suntem, cum să nu suntem? Am pus mână de la mână şi ne-am luat la garaj, de Black Friday, un televizor, să vedem la ştiri cum arată oraşul blocat de prima ninsoare. Cel mai mult ne amuză babele şi moşii care se plâng de gheaţa de pe trotuare şi de troienele din staţii. Păi, cine a votat ce-a votat în Capitală, mamaie? Pe Ali Baba şi cei 40 de consilieri.

Vă pupă Doru Înzăpezitoru'!

 

Citește și: