Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă
5134 vizualizări 23 oct 2018

Că o autostradă e vitală, nene! E ca dentistul pentru grebla lui Dragnea. Chiar dacă iei bani europeni, miile alea de camioane care lucrează la construcţia autostrăzii, consumă motorină supraccizată, nu? Deci banii din supraacciză intră la stat, de unde poţi să-i sifonezi tu în orice direcţie vrei. Cum faci şi acum, hoţule care eşti hoţ, dar eşti prost. Că dacă iei bani europeni, lumea te laudă: bravo, mă, fraiereşte UE, că şi ei ne-au fraierit pe noi! Dacă angajezi muncitori să faci autostrăzile, la fiecare salariu de Dorel, statul îţi ia la impozit încă un salariu, prostule care eşti tu prost. Care bani merg la buget, de unde îi furi tu. Diferenţa e că lumea nu ştie că eşti hoţ. Ştie că eşti erou european.

Păi, eu să te-nvăţ, mă? Nu ştii că orice autostradă e o oportunitate de scos şi mai mulţi bani? Nu ştii, că eşti doar un hoţ prost. Păi dacă faci o autostradă, nu creşte, mă, valoarea terenului de lângă? Acolo unde deja ai cumpărat tu şi ceilalţi securişti ai tăi, care aţi avut dinainte topografia  traseului. Dar dacă nu faci nimic, iei ciuciu la expropriere, prostule. Şi dacă ai un teren lângă, păi nu vin ăştia să facă fabrici lângă autostradă. Ca să scutească transportul. Şi tu ştii, prostule de hoţ, că impozitul pe fabrică e 1% asupra valorii construcţiei? Deci în următoarea sută de ani, statul câştigă nefăcând nimic 100%, exact valoarea fabricii. Bani pe care poţi să-i furi tu, erou european, cu copiii tăi cu tot, o sută de ani de acum încolo. Dacă n-ai fi prea prost pentru secolul următor.

Statul nu dă un chior - sau foarte puţin - pe care oricum, şi-i scoate din taxa de autostradă, pe care tu o s-o furi oricum, nu?

Dar dacă autostrada aia, prostule, fii atent, intră în oraş, păi nu creşte valoarea terenurilor de lângă oraş, din preajma autostrăzii? Şi se ridică o grămadă de locuinţe, că lumea preferă să ajungă repede în centru sau acasă, aşa cum fac în metropolele din toată lumea asta. Şi dacă terenurile din jurul autostrăzii pe zeci de kilometri cresc ca preţ, păi, nu  faci tu bani, că le-ai cumpărat ca Behehecali pe doi cenţi? Şi le-ai vândut ca domnul latifundiar George, pe 1.000 de euro metrul pătrat? Şi de acolo vin alte impozite pe locuinţe, pe hale, pe clădiri, bani care merg la buget, ca să ai tu ce băga la buzunar? Vezi că eşti doar un hoţ prost şi limitat? Furi din banii de construcţia autostrăzii, cu parandărat, nici nu faci nimic şi ai şi tinicheaua de mafiot legată de reputaţie, prostule!

Dezvoltaţi, băi, România cu autostrăzi, daţi locuri de muncă oamenilor, bine plătite, să vezi cum se întorc muncitorii din construcţii plecaţi afară. Şi vin aici, să-şi plătească, băi, impozitele, ca să aveţi ce fura din încă 3 milioane de dări la stat.

Dar dacă nu vă duce capul, ce să le ceri?

Cu autostrăzi între oraşe, se aşează şi benzinarii lângă. Alţi bani din terenuri, alte supraccize din carburant la buget, alte maşini vândute, cu taxe către stat. Trec TIR-uri mai multe, alte supraacize, alte rovignete, alte taxe de drum. Care merg tot la voi, să le furaţi.

O să furaţi o laie, că nu sunteţi decât nişte pungaşi mici. N-aveţi, băi, viziune.

A... şi degeaba din ce-aţi furat v-aţi luat ultimul răcnet de bolid, dacă staţi în coloană la Comarnic cu poporul. Ca nişte hoţi proşti supremi, ce sunteţi!

 

Citește și: