Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă
3471 vizualizări 14 aug 2018

Păi, mâine, dacă vrea... Dar ce zic eu mâine? Azi, în 20 de minute, dacă vrea Jandarmeria, a pus mâna pe toate instituţiile statului. Inclusiv pe Banca Naţională, ca să-şi mărească salariile fără să mai ia de la buget. Să ia direct din Tezaur.

Dacă eram general

Chiar îmi pare rău că nu m-am făcut jandarm. Acum, dacă eram general de Jandarmerie şi mi se punea pata, în două ore intram peste Iohannis la Cotroceni, îl puneam să semneze că demisionează din motive personale, eventual vacanţă la schi şi deveneam Protector al Statului. Adică dictator, ca Pinochet în Chile.

Voi vă daţi seama că Jandarmeria, cu o organizare bună, ca la carte, nu ca la Costeşti la Mineriadă, când sătenii şi minerii au luat prizonieri 1.500 de jandarmi, deci cu o organizare bună, într-o singură zi, dizolvă Parlamentul, împrăştie Executivul, îl fugăreşte pe preşedinte şi scoate în şuturi în curte, Curtea Constituţională?

Distracţia din unitate

Ce poate fi mai brav, mai mare mândrie decât să faci parte din Statul Paralel al Jandarmeriei? Cât de mândru te poţi simţi după o zi de bătut cetăţenii ca pe şniţele, când te întorci la unitate, îţi dai jos armura şi - ca să te relaxezi - mai scrii vreo 20 de procese verbale de amendă, printre care, normal, şi surdo-muţi acuzaţi de scandări necuviincioase. Îţi dai seama hăhăială în dormitoarele jănd'arilor?

- Bă, Costele, când am tras cu cartuşul lacrimogen în baba aia cu pancartă, să fac pipi pe mine de râs, ce-a mai luat-o la goană!

- Lasa, băi Pandele, că eu când am împins-o pe ciunga aia din scaunul de rotile, m-a buşit un râs, de m-am întors cu spatele şi-am fugit hohotind.

Zmeul Zmeilor

Da, frumoasă viaţa Statului Paralel! Nu faci nimic, nu produci nimic, ba din contră, doar consumi: mâncare de la stat, uniforme de la stat, antrenament de la stat, muniţie plătită tot de proştii pe care-i baţi... Ce poate fi mai frumos? Nici măcar o casă la mare sau la munte. A, dacă vrei aşa ceva, intri peste proprietari, îi baţi şi le iei casa. E totul aşa de posibil, că parcă e un vis cu prinţese şi zmei. Zmeii sunt tot ei.

Îţi trebuie doar o organizare perfectă. Cu dispozitive de penetrare în triunghi sau pe flancuri, în formă de U, sprijiniţi de tunuri cu apă şi  lacrimogene de voie, poţi câştiga România în mai puţin de-o săptămână. Intri peste muncitorii din puţinele fabrici, intri în hoteluri de lux, în case de protocol, în case de pensionari, dacă-ţi plac imobilele, în zi de salariu la Parlament sau intri peste ţărani după ce au strâns recolta, că e mult mai distractiv să umpli cu vin cisterna tunului cu apă. Aia da, beţie la Jandarmerie. Când e ziua vreunui grangure cu grade, să organizezi în curtea unităţii o bătaie cu vin vărsat!

Băi, tu îţi dai seama că poţi să faci ce vrei, ca jandarm? Asta, aroganţă! Ăsta, Stat Paralel, nene! Chiar mă mir că încă nu şi-au mărit soldele după distracţia de sâmbătă, când au gazat copiii şi femeile din piaţă. Păi râdem, glumim, dar o recompensă nu merită şi băieţii ăştia, doamna Dan?

 

Citește și: