Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă
8532 vizualizări 6 sep 2018

Mă sună băieţii cu bani, d-alde Poponeţ, Cioculeţ, d-ăştia şi aranjăm o oră, când vin ei cu prezentatoarele tv la club. Cum îşi punea Năstase trofeele de urs şi cerb deasupra şemineului, cred c-aşa îşi pun şi ăştia fotografiile cu piţipoance într-un album. Să ai la bătrâneţe, e o idee bună! Că vă spune nea Fane: vânezi, nu vânezi, vremea puştii trece! Hai, mai ocheşti câte-o căprioară cu ochi blânzi şi înlăcrimaţi, de la lentilele de contact, cum fac nea Virinel sau Ilie Năstase, dar nu mai e, nene, ca pe vremuri! Se mai blochează trăgaciul, îţi tremură cătarea, nu se mai aprinde praful de puşcă şi se alege prafu'.

Cum zicea şi poetul: amintirile mă chinuiesc, femeile mă sărăcesc, nu mai vânez!

Răspopitul din Costa Rica

Şi mă sună de la revistă, să mă duc în Costa Rica, s-o pozez pe Nuţi, ca să mai audă şi ea româneşte, săraca. Că nu prinde prin satelit televiziunile noastre. Mergea la un moment dat pe Antena 3, dar au bruiat-o autorităţile de la San Jose, din capitală, că cică răspopitul de Gâdea deprimă populaţia. La ei, pensionarii nu se uită la televizor, se uită la ocean, e aceeaşi apă de ploaie, dar priveliştea e mai frumoasă.

Ajung la locaţie, mă-ntâmpină Nuţi, sprinţară, bronzată, îi prieşte ambientul. Pusese un pic pe ea, dar fructele de mare nu îngraşă ca cârnaţii de Pleşcoi, nu? Zice: nea Fane, stai niţel că vine şi machioza, ia şi matale o bere. Mă uit la ea, subţire, nu părea gata să livreze, aşa că am întrebat-o: în ce lună sunteţi, Nuţi? În luna a opta, august, zice şi râde. Trec în septembrie. N-auzi că trebuie să vină machioza, e specializată pe machiaje de filme.

Latex şi frunze

Avea dreptate Nuţi. A venit aia, i-a legat o minge cu latex de burtă, de ziceai că naşte până să developez filmul. Ce să mai, parcă era Jennifer Aniston, gata de gemeni! I-am propus să facem poza şi cu accesorii, nişte zăbrele, o pereche de cătuşe, nişte mănuşi de box de la Gala Bute, dar a zis că nu vrea, e superstiţioasă. Cică mai bine c-o valiză de bani, din care să scoată aşa... ca o ploaie de bancnote. Dar i-am zis eu că s-ar enerva lumea şi mai tare.

Până la urmă a ieşit bine şi a rămas să mai facem un nud , după ce naşte, doar c-o frunză în faţă, simbolul de ţară.

I am the king !

Acum plec joi în Madagascar, am un shooting cu Mazăre. Vrea să refacem scena din Titanic, cu el şi o băştinaşă la prova yachtului, când Dicaprio strigă: I am the king of the world! E barca mea, sunt şmecher dă şmecher!  Dacă am noroc, îl prind şi pe Dragnea la shooting, am înţeles că vine cu prietena lui, să caute o insulă mai mare decât Belina.

Am vrut să-i fac poze şi lui Ghiţă în Serbia, dar a sunat domnul Toader de la ministerul Justiţiei, să-l las în pace pe domnul Sebastian. Să nu-l deranjez la piscină, unde-şi bronzează azilul politic.

Oricum, dacă reuşesc să dau şi de domnul Popoviciu, poate îi rog să facem o fotografie artistică de grup, cu toţi. Ceva alb-negru, concentrat, serios. O să-i zic: interior de dubă!

 

Citește și: