Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă
1652 vizualizări 19 sep 2018

Ştiţi cât au costat Zilele Sectorului 5? Peste 3 milioane de lei. Bani investiţi foarte bine, în amenajarea unei scene, a unor tarabe cu haleală, a unor studiouri foto cu fotografii puse pe magneţi. Mă întreb cine e distrusul care şi-ar pune pe uşa frigiderului o poză cu el la Zilele Sectorului 5? Doar dacă face colecţie: Zilele Sectorului 1, Zilele Sectorului 2, etc până la Zilele Sectorului Agricol Ilfov.

Ştiţi unde a fost amenajată marea sindrofie de sector? Pe platoul din faţa Academiei Militare. Mai precis Neluţu Ploieşteanu, Taraful din Clejani şi alţi virtuozi, nu virtuoşi cum ar zice Veorica de la Sectorul agricol Videle, i-au luat faţa Statuii Eroilor Patriei, acoperită perfect de scena cu muzică de petrecere.

Dacă n-aş fi trecut pe acolo, nu vorbeam.

Ostaşi cu laser

Pentru cei care n-au vizitat frumosul Sector 5, după mandatele fără număr şi fără litere al primarului Marean, grupul statuar de la Academie e format din 3 ostaşi: un infanterist, unul de la Marină şi un aviator. Infanteristul ţine în mână o ramură de stejar, ca simbol al victoriei,. Chiar m-am mirat că primarul Florea nu i-a montat un stroboscop cu laser în ramură, să atragă localnicii la paranghelie, precum moliile la felinar.

Aşa, şi? Vor spune cei care nu locuiesc în oprimatul nostru Sector 5. Un bairam în plus nu face rău. Probabil spun asta cei care aprobă şi aruncarea a 40 de meleoane de euro pe referendumuri deja reglementate de Codul Civil.

Păi, face rău, mă, nene, mă! Că la doi paşi de marea sărbătoare fără rost, zac două părculeţe de joacă, ieşite parcă dintr-un film documentar despre Berlin, la capitularea Germaniei. Ca primă măsură, zic că ar fi urgenţă instalarea unui punct de prim-ajutor, cu injecţii antitetanos pentru puţinii copii nesupravegheaţi, care rătăcesc printre fiarele ruginite şi contorsionate ale părculeţului.

Sau poate fi prins primarul şi legat într-un leagăn dezaxat, împins spre cer, până se rupe sub el. Nu durează mult, din două-trei legănări, zboară.

Arde blocu', dă-i cu artificii!

Mă întreb aşa, ca un biet cetăţean al sectorului: cum poţi să arunci pe-o petardă de festivitate 3 milioane de lei din buget, când cu o săptămână înainte ţi-a ars ca o torţă un bloc întreg?. Care, ce să vezi, nu că n-avea autorizaţie ISU, dar era construit şi fără autorizaţie. Cum, mă, să fii tu primar sau consilier într-un sector în care interlopi ridică imobile fără acte. Băi, nu e un coteţ sau un garaj ilegal, e ditamai blocul, cu fundaţie, grinzi, betoniere venite în flux continuu, etaje întregi de finisaje şi niciun control de la Primărie. Ia încercaţi să vă-nchipuiţi treaba asta într-o capitală civilizată. Păi nu-l băgau în betonieră pe dezvoltator? Că aşa se numeşte infractorul care ridică blocuri neautorizate: dezvoltator! Deoarece dezvoltă o întreagă reţea de aranjamente, şpăgi şi ilegalităţi. Toate frumos sărbătorite cu hăulituri populare la Zilele Sectorului 5. Şi artificii juma de oră, ca la Revelion!

Baba se piaptănă cu cărare

Ăştia chiar nu înţeleg că cetăţenii oneşti, care-şi plătesc taxele, nu se înghesuie să atârne la un cârnaţ şi-o bere răsuflată, la concertele supraestimate de la Zilele Sectorului 5? Cică lumea v-a ales, bă, să reparaţi trotuarele sparte, să faceţi rampe pentru invalizi măcar pe trotuarul din jurul Casei Poporului, unde geme locul de turişti îngroziţi, să montaţi limitatoare galbene la toate trecerile de lângă şcolile sectorului şi să nu le rupeţi, frate, cu utilajele de deszăpezire iarna, să mai strângeţi din câinii vagabonzi, că iar au apărut, să asfaltaţi gropile de pe străduţe şi să îngrijiţi spaţiile verzi. Că, ce să vezi, d-asta v-au angajat cetăţenii la Primărie, nu să o căţăraţi pe Veorica din Clejani pe statuia Eroilor militari!

La loc comanda, şpăgarilor!

 

Citește și: