Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă
2211 vizualizări 6 oct 2018

Ehee... multe s-au schimbat în ţară în ultimii ani! Aş fi vrut să-mi trimiţi nişte biscuiţi d-ăia negri cu cremă, la noi nu se mai găsesc demult. Şi deşi nu-mi plăcea deloc pe vremuri, parcă aş mânca un cheesburger. Ştii că s-au desfiinţat toate Mac-urile şi KFC-urile, de când guvernul condus de Irina Dragnea a naţionalizat companiile străine. De când am ieşit din UE, în magazine alimentare (nu mai e voie să le spui supermarketuri) se găsesc doar produse ruseşti şi chinezeşti. Mai sunt şi româneşti, dar n-o să fiu nebun să cumpăr carne, sucuri sau pâine de la fabricile Romvale, deţinute de Valentin Dragnea. Mai bine mănânc creveţi vietnamezi, de care găseam când eram mici, mai ştii? Că au reapărut.

Mi-e dor şi să mai navighez pe internet, dar ştii că s-a interzis prin 2021. Cam de când a intrat în vigoare noua Constituţie modificată, prin care Dragnea devine preşedinte pe viaţă. Şi îmi lipseşte Parisul, cu arhitectura lui specială. Ultima dată am fost în 2018 şi regret şi acum că n-am avut inspiraţia să rămânem acolo. Ştii că după ce am ieşit din UE, am predat toţi paşapoartele la Ministerul de Interne. Da, tot Carmen Dan e ministru...

Nu mai lucrez demult la radio, de când toate instituţiile media cu acţionariat străin sau românesc au fost preluate de CRTVV, Consorţiul Radio Tv Videle. E condus de fostul deputat Rădulescu. Ăla cu mitraliera. Acum e ministrul Corectitudinii Media. Foştii colegi jurnalişti îi zic Suzănel Gâdea.

Nu m-am calificat nici pentru ajutor social, că cică am muncit de la 18 ani şi asistenţa socială e pentru cei care n-au ridicat o pană de pe jos în viaţa lor. Darămite să mai fi scris şi împotriva PSD. Ştii că acum avem doar două partide: PSD şi ALDE, care formează o coaliţie de guvernare. E ca pe vremuri, doar că Parlamentul are acum doar rol consultativ, cu cei 1.200 de senatori şi deputaţi. Preşedintele e for decizional.

Stai un pic să-mi revin, că e un zgomot de înnebunesc. De 15 ori pe zi bat clopotele aici şi trebuie să ne închinăm oriunde suntem. Ar fi haios să vezi prezentatorii de la TVR cum îşi fac cruce, exact când vorbesc despre realizările măreţe de la Transporturi, de exemplu. Realizări - vorba vine - că nu se mai face nimic, nu e nevoie de autostrăzi, spun oficialii. Şi nu, n-au terminat metroul din Drumul Taberei nici acum, că nu mai importă nimeni trenuri de afară. Iar în ţară, în fabricile auto lucrează doar femeile. Cum a decis vicepremierul, patriarhul Daniel. Ştii că e obligatoriu să porţi batic pe stradă? Nu te-aş vedea sor-mio, ca pe mamaie.

Mi-e dor şi de filmele străine şi de muzica de afară. Acum la tv dau doar filme ruseşti şi unele de nevizonat, filmate la Sudioul de Producţie Alexandria. Ştii că pe locul întâi în TOP 100, la toate radiourile, e Holograf? De vreo doi ani.

La televizor, că Netflixul e amintire, nu mă mai uit, de când bagă doar muzică populară şi ştirile Antena 3. Astea-s peste tot, la toate televiziunile. A mai rămas Vocea României, dar la Antena 1, că Pro-ul s-a desfiinţat. Ştii cine e acum în juriu? George Ivaşcu, Gabriela Firea, Bittman şi Florin Salam. E horror. Oricum câştigă numai concurenţii din Teleorman. Bărbaţi, bineînţeles, că femeile au interzis la televizor, decizia Coaliţiei pentru Familie.

Sper să ne mai vedem în viaţa asta, soro. Deşi premierul a născut de curând un băiat, făcut cu preşedintele. Aşa că s-ar putea să se mai prelungească o generaţie distracţia.

 

Citește și: