Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă
1963 vizualizări 17 sep 2018

Deci, mamaie, ştiu că n-ai înţeles, fii atentă: dacă se întâmplă un fenomen extrem - ceva rău, mamaie! - o să-ţi sune telefonul până citeşti mesajul trimis de autorităţi. Da, ştiu, matale eşti cam surdă şi n-auzi nici măcar manelele, puse la maxim duminică dimineaţa de vecinii fani Salam, dar o să vină o vecină să te alerteze.

Oameni buni, vă daţi seama că am scăpat? De acum, adică nu chiar de acum, după ce se încheie testările ro-alert şi bineînţeles, dacă eşti în aria de acoperire şi, normal, dacă ai telefon mobil, ei bine poate să vină şi Apocalipsa, noi vom fi avertizaţi.

Broaşte şi extratereştri

Într-adevăr, ar cam fi o mică problemă, cum să vă spun, ca să nu par cam defetist, adică pesimist şi lipsit de încredere, dar m-am întrebat imediat: aşa, şi? Suntem avertizaţi de nenea Arafat că vine ceva: tornadă, ploaie cu broaşte, grindină cât oul de struţ sau chestia cea mai groaznică: ne atacă ruşii! Nea Nelu, lasă şampania aia, e doar o presupunere. Întrebarea e: ce facem? Noi ce facem? Unde ne băgăm? Cel puţin în Drumul Taberei erau ceva şanse să intri la metrou să te ascunzi, dar asta acum 4 ani, înainte să-l astupe la loc. Ştiţi, nu? ...că nu mai e niciun metrou în Drumul Taberei? Se pare că Parascheva şi Varvara săpând pe sub Bucureşti au descoperit rămăşiţele unei civilizaţii extraterestre, super-avansate. Poate la fel de avansate ca bulgarii, la turism. Şi când au intrat cei de la Metrorex în zona civilizaţiei, o voce gravă s-a auzit din Pământ: opriţi-vă, voi cei cu şpaga! Cutărescu, tu ai luat bani din fezabilitate, Stratan, tu ai luat din proiectare, Dragnea, tu ai luat de peste tot! Aşa că ăştia s-au speriat - că DNA-ul nu mai sperie pe nimeni - şi au astupat metroul. Vă spun ca să ştiţi, să nu-l mai aşteptaţi. Că treaba asta cu oprirea de săptămâna trecută a lucrărilor, că au fost nişte contestaţii, e doar vrăjeală, ca să nu intrăm la civilizaţii ăia.

Discriminare-alert

Bun. Revenind la sistemul ro-alert, în primul rând, vreau să semnalez Consiliului pentru Discriminare, că aşa îi zice, (era împotriva Discriminării înainte ca madam Veorica să facă lumea autistă şi să nu primească nicio amendă), deci sesizez Consiliul că sistemul e discriminatoriu. De ce minoritarii să nu fie alertaţi? De ce nu e şi ”Rom-Alert”? Sunt şi ei oameni ca noi. Bine, au ceva mai multe drepturi chiar şi decât homosexualii.

Deci sistemul Ro-alert ne va trimite un mesaj de avertizare. A, încă ceva. Sperăm să funcţioneze şi să nu-i fure nimeni din componente, ca să nu mai trimită nimic. Deci îţi sună telefonul şi eşti la muncă. Bine, să găsim un exemplu mai elocvent, ceva universal valabil. Eşti la cârciumă.

Ce faci dacă vezi mesajul? Şi, bineînţeles, dacă-l auzi, că poate e Vocea României şi urlă reclamele. Nu ştiaţi că Vocea României e un pretext transparent pentru Vocea Reclamelor? Ei bine, dacă totuşi auzi mesajul, ce faci? Ieşi în stradă sau intri în casă? Eu zic să nu ieşi în stradă, că poţi fi gazat. Au mai fost cazuri, dar n-a funcţionat Ro-alertul. Singurii care s-au adăpostit au fost prefectul, ministra Văduva-Neagră Sadică şi domnul Dragnea, care s-a băgat sub Irinuca.

Deci, domnu Arafat, înţelegem intenţia, e foarte bună, vreţi să mai salvaţi ce-a mai rămas prin România, că ceilalţi s-au salvat singuri în Diaspora. Dar nu ştim ce să facem. Plus că sunt foarte convins că, dacă o să conectaţi sistemul Ro-alert la un program de inteligenţă artificială, şi vorbesc aici de un computer, nu de Veorica, ăla o să sune încontinuu, de o să ne tâmpească.

Cum de ce? Păi, o să sesizeze imediat ciuma roşie. Calamitatea nesfârşită a României, din '47 încoace.

 

Citește și: