Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă
2336 vizualizări 11 sep 2018

Exact ce au promis în campania electorală: noi taxe şi impozite. Rectific: exact ce au promis în campania electorală: scoaterea a 105 taxe şi impozite. Rectific din nou, 104 taxe.

Însă poate o să mă credeţi nebun, e o măsură foarte bună! Prin impunerea noii taxe - căci vă daţi seama, nu poate fi vorba despre o dezbatere cu societatea civică, cu transportatorii, şoferii şi organismele internaţionale, pur şi simplu s-ar pierde timpul aiurea - prin această taxă, practic, s-ar rezolva definitiv problema noxelor din aglomerările urbane.

Graţioasa doamnă Dizgraţiela Gavrilescu a decis într-o noapte să-i ardă la buzunar pe fraierii... Pardon!  ...pe cetăţenii care oricum sunt pârliţi de accizele din carburant, de rovignete, taxe de pod şi impozite pe maşini. Aceasta e o gândire foarte bună: numai dacă le dai cu insecticid, pui capcane, chemi dezinsecţia şi le calci cu piciorul, abia atunci furnicile alea nenorocite, care aleargă de colo-colo să caute de mâncare cu maşinile lor micuţe, ca să-şi hrănească familiile, abia atunci o să crape naibii, ca să circule doamna Dizgraţiela liniştită în maşina ei cu girofar.

După cum ştiţi, doamna de la Mediu a reuşit într-un timp excepţional de scurt să rezolve toate problemele ministerului, cum ar fi chestiunea pungilor de plastic care poluează natura. Acestea nu se mai vând în supermarketuri! Ura!

Ci doar la comercianţii din pieţe, care-ţi vând roşiile şi merele la pungi de plastic. Aaaa!  ...şi la buticuri, unde pâinea e pusă în punguţe fine de plastic. Aaa!  ...şi la gogoşerii, şaormerii, farmacii. Aaa! ...şi pe poţi cumpăra nestingherit de la orice angro, sub formă de sul gros, ca să le pui în vânzare sau să le foloseşti în gospodăria proprie. Aaa! ...şi la magazinele de firmă din mall-uri, de unde-şi face cumpărăturile doamna ministru.

Dar toate acestea sunt, pur şi simplu, mici amănunte care vor fi reglate pe parcurs. Între timp, doamna ministru trebuie să rezolve şi problema urşilor care tot apar, ba pe autostrăzi, ba prin oraşele şi satele de la munte. La câmpie apar doar şobolanii uriaşi, căpuşele şi ţânţarii cu West Nile, dar acestea nu sunt problemele doamnei Dizgraţiela, ci ale primăriilor, deci ale nimănui. Doamna ministru va rezolva şi problema terciuirii urşilor pe asfalt. Foarte simplu: înainte ca aceştia să traverseze şi să rişte să fie omorâţi de TIR-uri, ei vor fi omorâţi de vânători. După cum se ştie, e o măsură aprobată la nivel european. Germania, Franţa şi Elveţia îşi mitraliază fauna pe unde o prind. Totuşi, cel mai eficient ar fi ca Ministerul Mediului să colaboreze mai bine cu Jandarmeria. Aceasta va folosi aruncătoarele de gaz lacrimogen modificate în aruncătoare de flăcări, pentru ca dihăniile să se zvârcolească urlând. La fix pentru un filmuleţ de prezentare turistică a României.

Dar doamna Dizgraţiela trebuie acum să mai rezolve, săraca, şi problema mistreţilor infestaţi cu pesta porcină. Nu, aceştia nu trebuie tranchilizaţi, prinşi şi introduşi în rezervaţii speciale, sub observaţie. Cel mai eficient e să fie împuşcaţi din TAB sau călcaţi sub şenile de tanc.

Revenind la taxa de poluare - şi nu vorbesc aici de aia pentru care nu mi-am primit încă banii înapoi, ci despre noua taxă - aceasta va rezolva definitiv problema noxelor din oraş. Bine, cu excepţia transportului în comun. Şi a camioanelor, tractoarelor sau a utilajelor poluante ale Primăriilor. Aaa! ...şi a maşinilor de gunoi. Şi a avioanelor pe kerosen. Şi a locomotivelor pe motorină. Şi a furnalelor pe cărbune. Deja sunt prea multe.

Oricum, banii din taxe vor fo folosiţi eficient la... la... cred că la cumpărarea de gloanţe pentru faună. Care va fi îngropată în saci de gunoi din plastic. Nedegradabili.

 Nu se mai vând PUNGI DE PLASTIC? 

 

Citește și: