Gandul.info
Mihai Găinuşă
Mihai Găinuşă
3006 vizualizări 17 iul 2018

Familia Vin

Eu venit cu toată familie aici, vrem rămânem la România. Eu lucrez la construcţii, fac blocuri cu ce rămâne din ţiment, după ce români fură materiale, soţia mea Vin Ţes Mult, lucrează haine la maşină cusut, cu ce material rămâne după ce furat colege pentru rochii, băiat meu Vin Duc Tăvi angajat chelner la restaurant, serveşte porţii înjumătăţite de colegi şi fata mea Vin Scriu Mult, am înscris la ASE, nu trebuie examen, nu trebuie luat nota 5, după ce terminat ASE, angajat la stat şi aranjat pe viaţa. Ea, cea mai norocoasă din familia Vin.

Războiul din Vietnam

Noi vrem rămânem la Românie, plăcut mult aici ţara voastră. Aduce aminte la mine de perioada din copilărie, când război eram la Vietnam cu americani. Doar că la voi luptat român cu român. Când luptat român cu român, câştigă doar politician. Român supărat pensie mică, Soros de vină, politician câştigat pensie specială. Român bucuros pensie cu 100 lei mai mare, preţuri cu 200 lei mai mare, politician pensie şi mai specială, pe viaţa.

La noi politician ales, angajat la electorat este. Eu spus lui: făcut autostrada, făcut spital, el dat din cap, am înţeles şi pus să munceasca. La voi, invers. Politician ales, electorat sluga este. Voi spus lui: făcut autostrada, făcut spital, el dat din cap şi făcut drum asfaltat la el, palat şi tratat la spital la Viena. Din banii furat electorat.

Român votat tot

Dar plăcut mult că românii nu supărat. Nu făcut ales nimic, votat din nou. Furat politician de rupt, român votat din nou. Scos corupţie din cod penal, ales furat legal, român votat din nou!  Om bun-român! Scos infractori din puşcărie, dat la cap la om, român lăsat liber control judiciar. Ales furat mult-mult, milion, acuzat, ales lăsat fuge din ţara, bucurat de viaţa în Costa Rica şi Belgrad.

Şmecheria român

Eu muncit mult la construcţii aici. Nu autostrada, nu spital, nu facultate. Doar bloc rezidenţial scump şi building office. Aici muncit repede-repede. Mai repede decât emis autorizaţia de construcţie. La noi, la Vietnam ilegal este să construit fără acte, fărp utilităţi, fără strada.  Mai bine la voi. Nu este nevoia nici de acte, făcut după aia, nici de utilităţi, Dumnezeu ştie când tras gaze, nici de strada, făcut bloc pe câmp. Sau pădure. Tăiat 200 copaci pădure, ca la Stejarii lui Ţiriac, doar mica amenda. Dar scos banii din vândut stejar tăiat. Făcut mai multe etaje, în loc de 15, 18 şi incă un subsol parcare, nu păţit nimic, doar mica atenţia la Primăria. Doar că eu nu vrut niciodată să locuit în bloc construit de român. Buddha fereşte la cutremur, jumătate de ciment de rezistenţă, plecat noaptea cu portbagaj. Pus polistiren pe stâlp în loc.

Bucureşti nu ca Hanoi

Eheee, frumos la voi la capitala, nu ca la noi la Hanoi, capitala Vietnam. La voi tot timpul Targ, spectacol, expoziţie. La noi lumea muncit, nu avut timp de concert zilnic. La voi Primărie aruncat cu bani în artişti, în căsuţe cu mititei şi ornamente cu lumini pe stâlp. La noi mai făcut o centura, mai construit un metrou, mai un spital. La voi nu e nevoia, doar joc şi voia buna. Vesel popor, dar după cum votat primar, umor negru este.

Dar nu mai vreau plecat acasa de aici. La noi multa multa munca. Aici, dacă venim mulţi mulţi Vietnam, după ce plecat mulţi mulţi români, pe urmă facem minoritate vietnameză şi eu candidat pentru grupul minorităţilor în Parlament. Şi îmbogăţit pe viaţă, nici munca, nici stres, numai votat cum trebuie şi pensie liniştită. Deja mentalitate am de român.

Chung toi la rumani, chung toi la rumani, chung toi dang o daymai mai cay tri! Adica noi suntem romani, noi suntem aici pe veci stapani!

 

Citește și: