Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
2527 vizualizări 17 iun 2019

PNL nu vrea decât să-şi facă un selfie cu moţiunea de cenzură şi să-l trimită electoratului care, cu inexplicabilă credulitate, l-a votat. Vinovaţ pentru căderea moţiunii va fi PSD, pentru că – o va spune la panarama de mâine chiar urmaşul Brătienilor – n-a avut bunul simţ de a se trânti singur.

USRiştii - mindfulnessaţi de plusul electoral pe care li l-a adus Cioloş - au pus pe tot parcursul campaniei accentul pe faptul că există şi mai puţin pe ce vor face. În consecinţă, le-a dat mâna să anunţe că nu se vor deranja să iasă din transa meditativă ca să participe la o guvernare care i-ar decapitaliza politic. Şi, ca să nu pară că sunt preocupaţi exclusiv de prezidenţiale, au aruncat în spaţiul public balonul colorat al anticipatelor.

UDMR se mişcă natural, ca o balama, pândind deschiderea uşii.

PMP a obţinut succesul nesperat de a trece penultimul linia de sosire şi s-a lipit firesc de Opoziţie, ridicându-se pe vârfuri ca să-l poată zări electoratul.

Pro România - propulsată de un scor pe care nu-l visa – ar fi fost singura căreia un succes al moţiunii de cenzură i-ar fi adus profitul visat al rebranduirii PSD în culorile sale.

(În nici unul dintre aceste calcule reci nu încape România, fireşte).

Mâine, după ce va cădea moţiunea de cenzură, pesediştii vor reveni la încăierările interne şi, din fericire, până în noiembrie, vor pune guvernarea pe pilot automat.   

Citește și: