Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2932 vizualizări 25 iun 2018

Şi au luat-o în serios atât de tare, încât au început să pună condiţii nişte oameni la care nici nu te-ai fi gândit.

Kelemen Hunor, de exemplu: "Când vrei să schimbi rezultatul alegerilor, se poate, dar trebuie să dai informaţii colegilor care vor vota şi cetăţenilor României: premier, miniştri şi majoritate parlamentară, dar şi rază de acţiune în cele mai importante domenii, sărăcie, taxare, infrastructură, educaţie", a cerut garanţii liderul UDMR.

Bine. Omul, ca să nu pară că s-a trezit vorbind, numai şi numai ca să se bage-n seamă cu Orban, a mai făcut o remarcă de bun-simţ: "151 de semnături înseamnă 151 de voturi pentru moţiune şi noul guvern. Pentru a da jos un guvern trebuie să ai 233 sau 234. Diferenţa e de peste 80, aritmetica nu te înşeală (asta e adevărat: 233 sau 234 - 151= 82 sau 83 – n.a.). Trebuie tu să dai răspunsul ce faci până la 233", a precizat Hunor.

Şi, chiar aşa! De unde completezi, ca s-o dai jos pe Dăncilă?!

Din cei peste 80 ai lui Hunor (de fapt, 81, întrucât, înţeleg că dreapta contează pe 152 de parlamentari) scădem UDMR, şi mai rămân 51.

Poate mai pui de la Ponta? Dar şi Ponta are pretenţiile lui: "Din punctul nostru de vedere, şi aici nu vorbim de persoana Ludovic Orban, vorbim de ideea de a înlocui Guvernul PSD-ALDE, condus de doamna Dăncilă, cu un Guvern PNL, condus de domnul Orban. Este o idee greşită, nu e legitimată prin vot, nu poate funcţiona şi noi nu o vom sprijini. (...) Nu votăm un Guvern Orban, l-am propus pe Sorin Cîmpeanu, despre care n-am auzit de la niciun PSD-ist decât vorbe de laudă", a spus liderul ProRomânia. Şi a continuat cu un apel către iniţiatorii moţiunii, PNL şi USR, de a discuta „şi azi şi mâine şi miercuri cu toţi cei dispuşi din PSD, din ALDE, cu noi de la ProRomânia, cu ceilalţi din celelalte partide, pentru a încerca să spunem, foarte clar, că nu dăm jos guvernul PSD, să îl înlocuim cu PNL, înlocuim un guvern incompetent".

Câţi parlamentari are Ponta? Înţeleg că 11. Scăzut din 51 fac exact 40

Bun. Deci, de unde mai iei 40?!

Să presupunem că Minorităţile - care funcţionează pe sistem „mergem doar pe mâna învingătorului” – s-au săturat şi ele de premierul Dăncilă.

Şi atunci, mai scădem 17. Rest, 23.

Păi, sărmanii, n-au făcut rost de trei-patru oameni, ca să-l ţină în fereastră, la Victoria, pe Grindeanu, dar 23…

Să mai adăugăm la „defectorii” ProPonta încă vreo 10 (aşa, de amorul artei) şi tot rămân 13.

Ghinion, cum ar spune prea fericitul Iohannis, deoarece Daddy&Tări se tem de trădare. Iar dacă e trădare, trădare să fie, dar s-o ştie şi ei! Aşa că şi-au fixat aleşii în scaune, ca la „prăjitor”.

„Am discutat despre moţiune în principal. O să fim prezenţi cât este necesar ca să se asigure cvorumul, dar nu vom vota. (…) Nu vorbim de trădători. Până la urmă, a fost un vot. Logica este alta: să-şi asigure numărul de voturi, dacă tot au iniţiat moţiune de cenzură. De ce trebuie să ne implicăm noi în acest demers al opoziţiei? Să aibă voturi”, a anunţat Dragnea.

Nu-i aşa că ar fi fost mult mai bine s-o fi luat Ludovic al nostru mai devreme cu pregătirea moţiunii, dacă tot se gândea la o lucrarea pe bune?!

Sau o fi vrut doar s-o bifeze şi pe asta?!

Citește și: