Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2049 vizualizări 16 mai 2018

Fostul lider al USB/USR revine, astăzi, aproape intempestiv, într-o polemică publică, pe tema „Să ne spună Firea, şi nouă (adică lui, că noi ştim foarte bine ce n-a făcut preopinenta), care este bilanţul Administraţiei, la jumătatea mandatului!”.

Cum s-ar spune, ni se arată Nicuşor Dan, după doi ani, nouă, cetăţenilor, şi, cu aerul că o trage de codiţe pe Firea, îşi înceape, în trombă, o nouă campanie electorală pentru Primăria Generală, la finalul căreia, opoziţia ar urma să fie, cel puţin, la fel de bulversată ca în 2016, an în care a pierdut tot-tot, la Bucureşti, întrucât nu s-a ştiut cine e cea mai vedetă politică, dintre Nicuşor Dan şi Buşoi/Predoiu (et comp).

"În curând, se împlinesc doi ani de când Gabriela Firea este primarul General al Capitalei, în baza promisiunilor făcute în campania electorală. O invit pe Gabriela Firea la o dezbatere publică în care să facem un bilanţ la jumătatea mandatului, să discutăm despre problemele bucureştenilor, dar şi despre soluţii pentru a dezvolta oraşul şi pentru a-l face un loc în care să le facă plăcere oamenilor să trăiască”, spune fostul lider USR.

La faza cu „să discutăm despre problemele bucureştenilor, dar şi despre soluţii”, abia acum, la jumătatea mandatului, după ce Dan ar fi avut posibilitatea să ocupe în urma eşecului înregistrat în alegeri, un „meritat” loc de viceprimar, poziţie din care ar fi putut participa, legal, la luarea deciziilor, m-a bufnit râsul.

Revin şi spun: în loc de vorbe, trageri de codiţe şi lansări de „invizoace”, la debutul unei noi campanii electorale, n-ar fi fost mai bine, dacă avea şi idei, şi proiecte, şi soluţii, şi nerv, să se bage în treabă, viguros, de pe locul doi în primărie, cum s-ar fi cuvenit, dacă n-a suportat să participe în alegeri cu opoziţia unită?!

Dacă Nicuşor Dan a avut răspunsuri la întrebările bucureştenilor, dacă susţine că toată viaţa sa e salvarea Capitalei, mai mult, a ţării, de ce au fost mai presus de toţi şi toate, orgoliile personale?

Dacă în calitate de politician şi salvator, ar fi venit cu propuneri, le-ar fi prezentat şi argumentat, în piaţa publică, la televiziuni, la radiouri, electoratul ar fi ştiut că trăieşte, că există, că se implică. Ar fi înţeles/recunoscut asta şi ar fi priceput cât şi ce poate, în comparaţie cu mandatul neputincios al Gabrielei Firea, nemaifiind nevoie de un alt debut electoral, în perspectiva lui 20-20.

Mai mult, dacă soluţiile propuse de Dan ar fi fost interesante, viabile, uşor de pus în operă, bucureştenii i-ar fi cerut actualului primar, explicit, ce să aplice, ce să construiască, la ce să renunţe, creditându-l pe Nicuşor pentru ideile şi soluţiile sale.

În consecinţă, se poate spune că ne-am săturat de soiul acesta de aroganţă, în care cei ce-şi doresc să administreze Capitala vor s-o facă musai şi neapărat, doar din fotoliul de Primar General - deşi nu s-au dovedit în stare să-i convingă pe alegători, la momentul votului, ci doar să-i bulverseze -, iar dacă nu, să-i doară în cot de problemele lor, despre care, astăzi, sugerează că le pot rezolva.

Spre aducere aminte, subliniez aici faptul că liberalii au propus, de curând, o candidatură unică din zona Dreptei politice, în persoana unui membru PNL.

Dacă Nicuşor Dan speră să deruteze, încă o dată, opoziţia, îi transmit, cu toată convingerea, că e în greşeală.

Citește și: