Gandul.info
Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
1354 vizualizări 14 oct 2017
Răpirea părintelui Pallù coincide cu ceremonia acordării, astăzi la Brescia, a Nobelului misionarilor catolici, premiul “Inimă prietenă”.
 
Fiecare dintre cei trei laureaţi – Cristina Togni, membră a Institutului Pontifical pentru Misiuni Externe Pontifical, care îşi desfăşoară activitatea în Cambodgia, părintele Tarcisio Moreschi, de patru decenii în Africa (Burundi, Zair, Tanzania), şi sora Giannantonia Comencini din Eritreea - e o personalitate exemplară.
 
Giannantonia are 97 de ani şi 69 de misiune în Africa. E parte a Surorilor Misionare Comboniene (numite astfel după fondatorul ordinului, monseniorul Daniele Comboni, un mare evanghelizator al Continentului Negru din secolul al XIX-lea, a cărui deviză a fost “A salva Africa prin intermediul Africii”).
 
A purces spre Eritreea în 1948 şi nu s-a mai întors niciodată în Italia natală. A educat generaţii de copii, a sprijinit armate de săraci. Acum, la aproape un secol, sora Giannantonia cutreieră  energic periferiile Asmarei, împărţind pâine şi speranţă. Dacă Dumnezeu i-ar mai da un răgaz şi dacă n-ar fi atât de ocupată, Giannantonia Comencini şi-ar putea aşterne memoriile. Ar fi  un un tulburător tratat trăit despre spaimă şi nădăjduire.
 
... Scriu de câte ori pot despre aceşti oameni admirabili, cu sentimentul că, de fiecare dată, săvârşesc o rugăciune.  
 

Citește și: