Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
25794 vizualizări 8 sep 2014

La prima vedere, s-ar părea că aşa va fi. Favoriţii pentru turul 2, reprezentanţi ai principalelor formaţiuni politice, V. Ponta şi K. Iohannis, nu au fost membri PCR şi nici legături cu Securitatea nu s-a demonstrat că ar avea.

În afară de vedere însă, suntem înzestraţi şi cu auz. Ponta şi Iohannis ar fi foarte convingători dacă ar face o campanie mută. Dar ei preferă se deschidă gura şi să facă vorbiri.

Iohannis, de pildă, a produs fraza: „Sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României”. Cică a vrut să facă un experiment, ca profesor de fizică, a argumentat după aceea, abracadabrant, ca un elev prost care se crede şmecher, nu ca un profesor. Ca să faci un experiment, trebuie să ştii ce substanţe manipulezi. Politruc înseamnă criminal. Era activistul de partid prezent în fiecare unitate a Armatei Roşii care avea grijă de moralul trupei, adică să le dea soldaţilor vodcă înainte de atac şi să-i împuşte în cap de la mică distanţă pe cei care făceau un pas înapoi.

E ca şi cum ai declara că ai omorât nişte oameni şi pe urmă că ai vrut să vezi ce zice lumea. Şi să demonstrezi că PSD te va ataca pe tema asta !?

Prof. Iohannis ne dă astfel un frumos exemplu de logică buimacă.

V. Ponta, la rândul său, ne anunţă că: „Vom debăsifica societatea, efectul regimului Băsescu e comparabil cu cel lăsat de nazişti în Germania”.

Pentru Cancelarul german Angela Merkel, o asemenea enormitate înseamnă o bătaie de joc la adresa ţării sale. A compara Germania anno zero, distrusă din temelii, numărându-şi milioanele de germani morţi şi milioanele de negermani exterminaţi, întreaga conducere a statului fiind sinucisă sau judecată şi spânzurată de aliaţi, iar nemţii priviţi ca o naţie de creaturi ale iadului, cu România anului 2014 nu vădeşte doar ignoranţa premierului MeTeO.

E vorba de un loc comun al propagandei sovietice. Tocmai a fost folosit de Vladimir Putin: noul Stalin a comparat regimul de la Kiev cu naziştii care au atacat URSS. După Al II-lea Război Mondial, acuza-insultă cel mai des utilizată de sovietici n-a mai fost „burjui” sau „kulak”, ci „nazist” pentru oricine se împotrivea sistemului Secerii şi Ciocanului ca instrumente de tortură.

Sunt un critic al lui T. Băsescu de pe vremea când Ponta era ţinător de servietă al lui Adrian Năstase. Tocmai de aceea pot să înţeleg exact că asemuirea regimului băsescian cu hitlerismul nu are nicio legătură cu România şi cu suferinţele ei reale. E vorba de un reziduu radioactiv pe care V. Ponta îl are în sânge şi care îi marchează clar apartenenţa la stânga bolşevică. Regimul „nazist” Băsescu face arc peste timp cu „legionarii cu steaguri verzi” ai lui Ion Iliescu din iunie 1990.

Totuşi, nu era greşit ce spuneam în 2009. Într-adevăr, nu vom mai alege între Partidul Comunist Român şi Securitate, ci între bolşevismul putinian al lui Ponta şi logicăriile lui Iohannis.

Ceea ce înseamnă că avem ce vota şi trebuie să mergem la vot. Eu mă duc.

Citește și: