Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2431 vizualizări 10 iul 2017

Am înţeles, desigur, strategia identificării, nominalizării, izolării şi declanşării luptei împotriva unui inamic personal (number one) – în cazul de faţă, George Soros.

"Totul vine de la George Soros. Tot acest rău. E o campanie începută din februarie 2016 împotriva mea şi a PSD. E bine organizată şi finanţată. Nu pot opri creşterea popularităţii PSD şi a actului de guvernare. Măsurile de guvernare produc efecte. Vor doar să mă înlăture pe mine şi să distrugă PSD. E o chestiune foarte organizată şi se vede cu ochiul liber".

În câteva cuvinte: e logic să nu te pui cu toată lumea, când ai necazuri şi neîmpliniri de care vrei să scapi, întrucât vei pierde nesperat de repede, aşa că e bine să urmezi cu sfinţenie strategiile de comunicare, pentru cazurile în care eşti în găleată - izolezi ţinta şi descarci asupra ei, la foc automat, toate sectoarele din dotare. Tot ce nu-ţi merge, tot ce ţi se reproşează, toate capetele de acuzare care ţi se impută i le forwardezi omului în cap.

Cu americanii – ambasador, alţi comunicatori – nu te pui, că nu e bine. De când a investit „Unchiul Sam”, în meleag, „mormane” de dolari, România nu mai e un sat fără câini.

Nici cu multinaţionalele nu e bine să te iei în gură. S-a dovedit asta, încă de la mitingul trecut. Dacă-ţi pleacă una două din piaţă, mai mărişoare, că vei avea probleme e puţin spus – vei avea criză, şomaj, mişcări sociale… Eşti mâncat.

Aşa că, cel mai la-ndemână e Soros. Ce înseamnă el?! Nişte ONG-uri despre care lumea cu probleme habar n-are. O personalitate controversată, pe care şi alţi lideri ai Europei de Est, care calcă, tot mai apăsat, în străchini, o acuză de multe rele. Deci, porţile la care tocmai ciocănim sunt deschise: Soros, bine ai revenit în războiul nostru intern!

Până aici, e în grafic: „Vor doar să mă înlăture pe mine şi să distrugă PSD (adică, G.S. şi compania - n.a)”, spune Dragnea. Poţi să-l contrazici?! Dar de unde ştii că nu i-au spus băieţii de mingi, arondaţi partidelor de tenis cu băieţii de la servicii: „Vezi, Livache, că te sapă Soros”?

Cu atât mai mult cu cât a apărut, deunăzi, un comunicat DNA potrivit căruia, instituţia are în lucru un dosar penal, in rem, cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, (despre care face vorbire şi o anchetă a Rise Project) în context fiind solicitate relaţii de la autorităţi din Brazilia.

"O parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (faţă de fapte) sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei. După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relaţii de la autorităţile naţionale şi de la autorităţile din Brazilia", se arată într-un comunicat al DNA.

Deci, chiar din acele vremuri, datează şi nişte informaţii care l-ar putea viza pe liderul social-democrat, cu posibilitatea de a fi subsumate, nu-i aşa, declanşării războiului „Soros vs Dragnea/PSD”. De unde să ştim noi cine livrează informaţii DGIPI?!

În consecinţă, până aici am înţeles...

Acum, să vedem ce nu se leagă: „E o campanie începută din februarie 2016 împotriva mea şi a PSD”.

Apoi, dacă o astfel de campanie a fost începută în februarie 2016, înseamnă că ea a fost continuată. De Soros?!

Păi, în mandatul lui Cioloş, nu Soros a atacat, ci Dragnea/PSD, lipindu-l pe premierul tehnocrat de „sperietoare”, ca pe o marcă de scrisoare.

Sigur, a urmat protestul maraton pe OUG 13, dar, organizatorii/vinovaţii au fost identificaţi, atunci, în persoana fizică a preşedintelui Iohannis, şi, nu mai puţin, în persoanele juridice ale multinaţionalelor, George Soros fiind bifat, aproape, la „şi alţii”.

Cum a luptat Soros împotriva PSD? Poate prin Liviu Dragnea? Căci nimeni altul – cu atât mai puţin „maleficul” – nu a luptat cu atâta îndârjire împotriva guvernului Grindeanu!

"Este bine concertată, este bine finanţată, este foarte bine organizată, (campania lui Soros - n.a.) pentru că îi deranjează câteva lucruri: nu pot opri creşterea popularităţii PSD, care este un fapt şi se întâmplă, şi creşterea popularităţii actului de guvernare, care începe să-şi revină după instalarea noului guvern. (...) Nu au alt obiectiv, nu au alt plan, nu au altă strategie decât să mă înlăture pe mine sau să facă în aşa fel încât PSD-ul să nu fie unit. Un PSD unit face ca dreapta, chiar dacă se ridică pe vârfuri, să nu se mai vadă", a mai spus Dragnea.

Sincer, „creşterea în popularitate” a PSD, în ultima perioadă, cu precădere după episodul Dragnea vs Grindeanu, este, de fapt, o descreştere accentuată, fără vreo osteneală din partea lui Soros.

Cât despre „creşterea popularităţii actului de guvernare, care începe să-şi revină după instalarea noului guvern”, hai să fim serioşi! În zece zile, am avut parte de tot atâtea scandaluri pe tema modificărilor nefericite apărute în noul program de guvernare. Şi tot în absenţa mâinilor lungi ale lui Soros.

Şi a mai spus Dragnea: "Primesc ameninţări într-una şi direct, şi indirect. Toată lumea ştie că am fost condamnat într-un dosar politic cu referendumul. S-a pornit un nou proces. Mi-am asumat rolul de paratrăsnet. Îmi pare rău că Grindeanu nu a vrut să rămână în această echipă. Eu nu cedez. PSD-ul va rămâne unit. Nu am furat nimic, nu am omorât pe nimeni, nu am violat pe nimeni. Sper ca cei din vechile clanuri să înţeleagă. Dacă nu, la război".

Nu înţeleg de la cine primeşte ameninţări şi despre ce clanuri este vorba în declaraţia lui Liviu Dragnea! Au, sau nu, legătură cu marele inamic Soros?! Sunt independente sau sunt finanţate şi ele de omul din poveste? Mai are Dragnea şi alţi duşmani, afară de Soros şi numitele clanuri? Sunt din ţară sau din străinătate? Vor să distrugă doar PSD-Dragnea sau şi Bucureştiul, România, Europa...

Apropo! Dar binomul?! Unde e binomul?

Citește și: