Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
15148 vizualizări 21 dec 2015

Aici nu mai e vorba doar de nesimţire politică, de lipsă de morală, fie ea creştină sau socială, de o dovadă infectă de cinism – ca să votezi o astfel de lege, în ziua în care, în urmă cu 26 de ani, românii au ieşit în stradă ca să-şi câştige dreptul la demnitate, la libertate şi la bun simţ, e strigător la cer -, ci de o crimă împotriva siguranţei naţionale.

Este vorba de destructurarea sistemului de pensii, din România, pentru care statul se împrumută, oricum, astăzi, spre a acoperi deficitului existent, de miliarde de euro. Se împrumută, ca să poată acoperi pensiile amărâţilor care au muncit, şi-au plătit taxele, au ieşit în stradă - iar peste o mie dintre ei chiar au murit acolo -, în dictatura Ceauşescu.

Aceasta este realitatea pe care unii dintre vocalii apărători ai „demnităţii aleşilor locali” refuză să o ia în calcul.

Întrebarea mea este: de ce ar trebui ca, din banii mei şi ai celorlalţi români, care plătesc CAS, să „mănâncă” şi gura lor îngălată, care, de cele mai multe ori, nu vorbeşte decât în propriul interes?! De ce să primească aceşti gângavi – fie ei parlamentari sau aleşi locali – sume considerabile, drept bonus la pensii, pentru că, fie au moţăit în parlament, fie au cumpărat, au ameninţat, au cheltuit banii aiurea sau în scop personal, în comunele şi oraşele peste care au fost vătafi?

Au habar aceşti avocaţi de conjunctură ai aleşilor locali câţi dintre primari şi şefi de CJ – renumiţii baroni locali, cu guşa atârnând până la buric, şi cu burta răsfrântă peste şolduri – sunt, de fapt, „proprietarii” comunităţilor locale?! Arendaşii localităţilor pe care, chipurile, le conduc? Dacă nu ştiu, e grav. Zeci de astfel de cazuri sunt semnalate, zilnic, pe reţelele de socializare, pe bloguri, pe Facebook.

Ce fac aceşti indivizi, desigur, aleşi, dar fără a mai reprezenta pe cineva?

Ei bine, au dat legi în virtutea cărora să poată fura, „legal”, la bătrâneţe, din fondul de pensii la care contribuie milioane de oameni, muncitori cinstiţi, pentru punerea la cale a burdihanelor lor şi a acelora de care depind în teritoriu, la fiecare rundă de alegeri: primarii şi baronii locali.

Aceşti impostori – căci, în nici un caz nu pot fi reprezentanţii acelora care i-au ales şi trimis în parlament, ca să le apere interesele - i-au mituit, cu noi de faţă, pe toţi cei care urmează să-i ameninţe, să-i manipuleze, să-i determine pe oamenii-alegători, pe care îi controlează, de ani de zile, să le voteze binefăcătorii.

Aud că un preşedinte de CJ, cu trei mandate, va primi, la pensie, o indemnizaţie de peste 5.000 de lei.

În condiţiile în care, un român care a muncit, înainte şi după ’90, câte opt ore pe zi - aproape zi de zi, 40 de ani, fie el muncitor cu înaltă calificare, tehnician, inginer, profesor, doctor, şi, în nici un caz, 20 de ore pe săptămână, ca aleşii neamului -, are o pensie nesimţit de mică, undeva între 1000 şi, cel mult, 2000 de lei. Ca să nu mai vorbim de foştii agricultori, muncitori necalificaţi şi lucrători în alte servicii, care, abia dacă primesc 400-500 de lei.

Ei bine, dacă preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş nu vor reacţiona, ferm, împotriva acestei încercări de destructurare a sistemului naţional de pensii, atunci, cu siguranţă, „ceva e putred în Danemarca”.       

PENTRU COMENTARII VĂ AŞTEPT PE PAGINA DE FACEBOOK - MARIAN SULTĂNOIU

Citește și: