Gandul.info
Liviu Mihaiu
Liviu Mihaiu
915 vizualizări 12 mai 2017

Chestia aia care "n-a venit încă, dar care trebuie să sosească", pe care o căutau pe cer bunicii noştri uitându-se degeaba, din când în când, la ceasul istoriei : America, mânca-ţi-aş!

Democraţia cea mai cea pentru românul "tradiţional", care nu mai crede în România şi căruia i se cam rupe de Europa, înjurându-i pe francezi pe motiv că seamană cu noi, românii, dar "au prins o repartiţie mai bună", vorba lui Nae Cranfil.

Dacă pe-atunci, prin anii `50, partizanii primeau materiale din cer pentru rezistenţa armată din munţi, românii au continuat să admire America cu voie de la Ceauşescu, mare consumator de filme cu cowboy, el însuşi mare admirator al serialului Dallas, adevăratul model al capitalismului românesc.

"Ca la americani" este paradigma modelului aspiraţional românesc. Deşi modelul nostru de democraţie are infrastrucură legislativă europeană, în presa noastră de stradă, şefii întreabă cu tâlc mai întotdeauna : "Dar la americani cum e!!?" 

Românu`-i mai frate cu americanu' decât cu codru' sau cu românul din el..

Când vrem o ţară ca afară, nu ne gândim la norvegieni sau italieni, ci la americani. Dacă s-ar propune ca pe steagul nostru să scrie "Made in USA", propunerea ar trece de Parlament dacă, să zicem, PartidulNaţionalLiberal de astăzi ar avea majoritatea. Suntem singura armată din lume sub al cărui steag o companie militară americană a acceptat să lupte. Există o cultură întreagă a pupatului în curcubeu a fratelui nostru mai mare şi tare, Big Brother. 

Politica noastră din 2004 încoace este cea declarată la un şpritz, la Cotroceni, chiar în prezenţa mea şi altor jurnalişti: Permanent Blow Job Marelui Licurici. Proamericanismul este politica a oficială a României şi sub mandatului Sasului, iar noi trăim în "anii 80" ai capitalismui ideologic proamerican.

Astăzi, dacă abordezi ceva critic despre politicile americane, eşti imbrâncit imediat în debaraua cu noii "duşmani ai poporului", filoruşii. 

Cu cel mai mare entuziasm de partid şi de stat, eşti executat in presă pentru orice deviere de la linia proatlantică şi partnerial-strategică cu SUA. 

Cei mai pregnanţi jurnalişti ai momentului nu numai că nu cutează să vorbească critic despre acţiunile militare sau de politică externă ale SUA, dar s-au transformat în militantişti de defilare şi apărători de "Scânteia" ai tuturor acţiunilor Inaltei Porţi. Democraţia a fost inlocuită cu Americanocraţia. 

"Păi, n-am vrut, nene, "să vină americanii"?! Nu ne-a slavat, nene, Reagan de comunism?!- sunt pilonii gândirii doctrinare intelectuale pro americane aflat în fibra ADN-ului şi-acum şi-al DNA-ului de pe Ştirbei Vodă, făcând din ţara noastră cea mai filoamericană ţară din lume, după Albania.

Miniştrii noştri de externe fac vizite regulate la ambasadă, majoritatea europarlamentarilor noştri sunt promotorii politicilor americane in Parlamentul European, ambasadorii americani dau indicaţii preţioase public cu orice ocazie litigioasă de politică internă, se duc prin Parlamentul României fără nici un "control la poartă" şi li se oferă uneori chiar şi conducerea Fondului Proprietatea. 

Suntem singura ţară cu foste închisori CIA pe teritoriul ţării care nu a recunoscut asta public nici când ni s-au arătat dovezile. Refuzul a stat într-un singur motiv: slugărnicia plină de zel şmecheresc faţă de reprezentanţii militari ai zeilor libertăţii pe pământ: CIA. Ştiţi genul: "Şeful, dă-i în căcat p-ăia din comisia parlamentară din Congres sau de la Strasbourg! Vă ţinem noi spatele." 

Chiar fostul preşedinte, promotorul relaţiei de colaborare totală cu partenerii strategici, vorbea criptic despre "guantanamizarea României".

Iar ultima fiţă a submisivităţii tipic româneşti este noncombatul lui Geoană la scandalul alegerilor din 2009 "ajustate" uşor de sistem în favoarea lui Băsescu, doar pentru că "Ambasada" nu încurajează acest scandal, pe care, însuşi câştigătorul lor le-a denunţat in 2017 ca fiind "suspecte de fraudă".

Pentru politicienii şi securiştii români subcontractaţi, ambasadorul SUA la Bucureşti este ceea ce, pentru mayaşi, era zeiţa Ixchel sau "Doamna Curcubeului", soţia zeului suprem în mitologia maya, cunoscută ca zeiţa Mamă, zeiţa Lunii şi Zeiţa Medicinei.

 

Citește și: