Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
3483 vizualizări 17 nov 2017

După şase luni de suspendare din partid, în urma poveştii cu AKM-ul, Cătălin Rădulescu se întoarce în PSD cu o poveste-şoc. Poate că e doar o impresie personală şi, de aceea, vă cer părerea. Dumneavoastră ce înţelegeţi din povestea cetăţeanului, care spune că în noaptea de luni spre marţi i s-a furat maşina cu tot cu modificările aduse de el - după o muncă asiduă -, „legilor Justiţiei”? E o întrebare care pare simplă, dar, atenţie, e o întrebare-capcană.

Iată ce preciza omul, marţi, pentru DC News: ”Mai mult decât atât. Maşina are un sistem pe cheie, un fel de telecomandă la purtător, pe care, dacă îl apeşi de două ori se activează acest sistem automat ce nu permite hoţilor să pătrundă în maşină. Exact aseară, după toată tevatura de la Camera Deputaţilor, exact aseară, cu toate documentele în maşină, dimineaţă maşina a dispărut”.

Dar ce spune joi?! Iată: „(Marţi) dimineaţă la 10, veneam spre Parlament la comisia de anchetă şi eram cu telecomanda, şi când m-am îndreptat, am văzut că nu mai e maşina în faţă. Am crezut că am fost eu obosit seara şi poate am lăsat-o mai în stânga sau mai în dreapta, că aşa face orice om. M-am dus, m-am uitat, am văzut că nu e maşina. Atunci, mi-am dat seama că mi-a fost furată. (…) Poliţiştii mi-au spus că astfel de maşini, cu aceste sisteme, nu pot fi furate de hoţi ordinari şi îţi trebuie nişte sisteme sofisticate de calculatoare. Era cât pe ce să îmi fure şi semnăturile pe legile Justiţiei, numai că am avut aşa, o inspiraţie, mergând spre scara blocului, şi am zis să mai le iau, să mă mai uit un pic pe ele şi nu le-au putut lua. Deci de-asta îi şi rog pe hoţii profesionişti care mi-au luat maşina, să-mi aducă maşina, că legile sunt la mine”.

Poftim?! Vreţi să mai… Deci, unde erau legile?

Sigur, se poate pune întrebarea: „Aşa, şi?! Ce mai chichirez gâlceava, şi cu Rădulescu ăsta?”.

Păi da, dar omul e parlamentar, face legi, aduce modificări la legile făcute de alţii, are păreri, opinii, amendamentele lui pe legile Justiţiei pot fi adoptate, înţelegeţi?! Soarta noastră depinde şi de soarta lui. Ba, aş putea spune, stă în mâinile lui.

Ce să mai zic. Eu cred că întreaga şaradă este ascunsă în haioşenia asta de povestioară: „(Marţi) dimineaţă la 10, veneam spre Parlament la comisia de anchetă şi eram cu telecomanda, şi când m-am îndreptat, am văzut că nu mai e maşina în faţă. Am crezut că am fost eu obosit seara şi poate am lăsat-o mai în stânga sau mai în dreapta, că aşa face orice om. M-am dus, m-am uitat, am văzut că nu e maşina. Atunci, mi-am dat seama că mi-a fost furată”.

Senzaţional!

Rădulescu a povestit pentru DC News că de trei ani a închiriat un apartament lângă Parlament, perete în perete cu sediul SRI, zonă ultracentrală, în blocul din faţa Parlamentului, pentru a avea siguranţă împotriva hoţilor, dar şi pentru a fi aproape de locul de muncă. „O zonă monitorizată şi verificată la cel mai înalt nivel în centrul Bucureştiului”, spune el.

Deci, practic, omul nostru doar urcă şi coboară dealul Casei Poporului într-o maşină inestimabilă, preţuită, totuşi, la 150.000 de euro, bănuindu-se de oboseală cronică. Se gândeşte, ca tot omul, că, poate a lăsat maşina mai la stânga, poate mai la dreapta, dar maşina nu e nicăieri. Apoi îşi dă seama, stupefiat că legile au rămas în portbagaj – maşina fiind furată, de fapt, pentru acest motiv -, şi că, totuşi, acestea sunt la el.

Ba chiar îi anunţă pe hoţii superdotaţi că s-au chinuit în zadar să-i cloneze cheia, maşina, legile, pe el, întrucât, cu preţul vieţii, a reuşit să-şi salveze opera.

”Nu am auzit alarma, nu s-a spart niciun geam, nu a fost niciun fel de urmă. Mi s-a explicat că singurul mod prin care se poate fura o maşină atât de sofisticată este numai printr-un sistem de clonare a cheii. Adică doar cineva foarte profesionist care dacă vrea să-ţi pătrundă în maşină sau să-ţi ia maşina are nevoie de un sistem de clonare a cheii. Adică vine cu o maşină aproape de maşina ta, sau e nevoie de un individ aproape de tine, ca mai apoi cu un sistem clonează cheia, ulterior îţi blochează cheia cu un calculator. (…) Dacă s-a ajuns până aici încât să aflu că dacă îmi găsesc maşina pot să mor subit doar pentru că am vrut să aduc nişte modificări la legile Justiţiei, atunci situaţia este foarte gravă”.

Înţelegeţi? Adică, omul acesta ne spune, cu alte cuvinte, că e martir. Că va propune nişte modificări pe legile Justiţiei atât de bulversante pentru „binom”, încât acesta, prin mâna lungă a vecinului SRI, i-a clonat cheia de la sofisticata-i maşină, numai şi numai ca să-i fure, de fapt, amendamentele.

Am înţeles, deci asta e! Putea să ne-o spună mai simplu, mai direct. „Domnilor, binomul nu se lasă, e pe metereze! Şi mi-aţi confiscat AKM-ul…”.

Mai am o singură întrebare: legile astea ale omului, amendamentele, îmbunătăţirile, unde se află ele, de fapt?!

Citește și: