Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
16041 vizualizări 19 sep 2017

Să ameninţi o ţară cu ”distrugerea totală”, fie şi Coreea de Nord, e înfricoşător când vine din gura Preşedintelui celei mai  importante puteri militare a lumii, din partea unei puteri nucleare, şi tocmai la Naţiunile Unite, organizaţie a cărei raţiune de a fi sunt soluţiile politico-diplomatice.

Faptul că liderul de la Casa Albă şi-a mutat diplomaţia tweetului la tribuna ONU e stupefiant. Devine tot mai clar că omul acesta are nevoie urgentă de ajutor (nu sunt eu în măsură să pun un diagnostic, însă specialiştii ar trebui să-l pună).

Că Donald J. Trump stă cu degetul pe butonul nuclear reprezintă nu doar o ameninţare pentru o singură ţară, cea pe care vrea s-o şteargă de pe faţa pământului, ci pentru întreaga omenire.

Apropo de arsenal nuclear: în legătură cu Iranul, preşedintele Trump a spus ceea ce premierul israelian dorea să audă. De altfel, în afara Ivankăi şi al lui EricTrump, Netannyahu a fost singurul care a lăudat entuziast discursul.  

Pe scurt şi la cald, a fost un speech nepermis de emoţional, cu multe idei contradictorii, un discurs de patron, de acţionar principal al ONU.
 

Citește și: