Cornel ILIE
Cornel ILIE
2818 vizualizări 8 apr 2016

Ioana Neagu, o nemernică, directoarea grădiniţei Flipper este liberă acum pentru că există oameni şi mai nemernici decât ea. Iar asta este foarte greu, după ce vezi imaginile cu ea, care s-au dat în neştire.

Aici nu mai este vorba de cuvântul cuiva împotriva altui cuvânt, ci de imagini, de probe video. Iar cei de la tribunal s-au gândit ei că nu este atât de clar că femeia aia trebuie pedepsită, motivând nişte litere, alineate din Codul Penal.

Cică ar fi un caz izolat, că nu prezintă continuitate, că nu este pericol social. Păi şi crima pasională este un caz izolat, că se întâmplă doar o dată. Şi nici nu prezintă continuitate.

Am înnebunit cu toţii?! Nu îi vine nimănui să meargă să îi ia de gât şi pe cei de la tribunal şi, mai ales, pe directoarea grădiniţei?!

Mai mult de atât, s-a insinuat că este, cumva, vina părinţilor că grădiniţa nu funcţiona legal. Deci Ioana Neagu avea o afacere care fura statul, agresa copii şi tot nu este considerată pericol public şi părinţii sunt mai vinovaţi decât ea, pentru că trebuiau să fie mai atenţi, totuşi.

Sunt părinte doar de 5 luni şi îmi vine să urlu de ciudă pentru toţi oamenii aştia! Cred că este cazul fiecărui părinte ca atunci când vede imagini cu copii agresaţi să îşi închipuie ce-ar face dacă s-ar întâmpla asta cu copilul lui. Femeia aia de la grădiniţă a fost bătută de toţi părinţii, în gândul şi-n sufletul lor, la fiecare vizionare a filmărilor din grădiniţă, la fiecare ştire despre cazul ăsta. Eu sigur am făcut-o. 

Astăzi se ţine un protest în Piaţa Victoriei faţă de acest caz, între 17.00-20.00, la care sunt aşteptaţi cât mai mulţi părinţi sau oameni care cred că se întâmplă o foarte mare nedreptate. Încă una.

Nu îi cunosc pe cei care organizează protestul, dar sunt sigur că revolta este mai mare faţă de cei de la tribunal şi apoi faţă de directoarea grădiniţei. Sper să vină mulţi, foarte mulţi, toţi.

În aceeaşi zi în care se stabilea că acea femeie nu este pericol public, la mii de kilometri distanţă, în Norvegia, familia Bodnariu afla că unul dintre copii se poate întoarce acasă. 

Două feluri de judecată extremă, unul pentru protecţia copilului(dusă până la extrem) şi unul pentru nicio protecţie, fără nicio noimă.

La cum este dusă justiţia faţă de omul de rând sau instituţii vs.om de rând dau cel mai rău pronostic, dar, în ritmul ăsta, în curând nu m-ar mira dacă se va ajunge la crimă pentru dreptate. Şi cred că este valabil şi în cazul politicienilor, pe care nu-i mai văd aşa în siguranţă în băile de mulţime, la câtă ură şi frustrare au generat în rândul oamenilor.

Când eram la şcoală eram învăţaţi că noi toţi suntem fiii şi fiicele acestei ţări. Zilele astea, ca şi în multe altele, din păcate, mă simt orfan. 

Dar o să-mi învăţ fetiţa să-şi iubească şi ea, ca părinţii ei, locul în care s-a născut, pentru că mă încăpăţânez să cred că este mai mult frumos decât urât şi mai mulţi oameni buni decât răi.

Daca vrei sa-i urmaresti activitatea lui Cornel Ilie, poti da ‘follow’ la pagina https://www.facebook.com/cornel.ilie.54

Citește și: