Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1597 vizualizări 28 aug 2017

Adică, vreau să spun că am rămas mască, citind câteva declaraţii ale demnitarul. Sunt convins că veţi suferi transformări similare.

”Din punctul meu de vedere, din păcate, la ceea ce am oferit noi, ca societate, de la revoluţie încoace, pentru tineri, în afară de cei care au baze solide în propria familie, cei care vin şi cu alte valori morale decât ce le oferim noi ca societate, noi avem tineri foarte buni, dar trebuie să ne îngrijoreze gradul de violenţă la care s-a ajuns în ţara asta, de ură, de dezbinare, şi astea sunt toate efectele unor propagări doar a ştirilor negative în România. (…) În plus, mai este un principiul psihologic simplu, te identifici cu ceea ce vezi. Iar tânărul care se uită la tv, se identifică cu ceea ce vede. Şi el când vede că se parvine uşor prin prostituţie, prin furt…şi avem atât de multe exemple pozitive. (…) Acest lucru se poate face numai prin unele măsuri legislative. Eu văd la modul, să existe şi ştiri pozitive. Putem veni cu o deducere de TVA, cu o impunere clară. (…) M-am gândit la femeile din presă, pentru că sunt şi mame şi se gândesc şi la viitorul copiilor lor”, a spus Doina Pană.

Ce înţelegem noi din discursul ministrului?! Păi, înţelegem (greu, foarte greu) că, din perspectiva demnitarului, presa se vede ca fiind prima vinovată în declanşarea exodului tinerilor români către „alte” civilizaţii. În contorsionarea lor spirituală, în deformarea eului, în zdruncinarea psihică a adolescentului.

Mai aflăm că Doina Pană consideră că mare parte a celor plecaţi (afară de specialiştii în IT) sunt gata să revină în ţară, imediat ce societatea se va îmblânzi, scăpată din ghearele pline de sânge şi ciozvârte hăcuite din trupul colectiv al naţiei - ingrediente de „gust” pentru ştirile de la diverse ore -, ale mediilor morbid-obsesiv-compulsive.

Că totul ar fi frumos mirositor şi pastel colorat dacă n-ar exista presa – defăimătoare, arogantă, nihilistă, târlă de hiene adulmecând damfuri pestilenţiale de hoit social. Insensibilă la filonul pozitiv al socialului educat.

Mai mult, aflăm că gândirea pozitivă a ministrului a scos la iveală şi soluţia: „impunerea clară” şi „deducerea de TVA”, pentru… ce credeţi?! Ei bine, pentru transmiterea ştirilor pozitive, angro, în detrimentul celor negative. Mai scurt?! Cumpărarea presei, spre a machia şi coafa, cum se cuvine, faţa tristă şi descompusă a societăţii. Pentru a se face surdă şi mută la chemarea majorităţii puse la pământ de politicieni lipsiţi de simţul măsurii şi al răspunderii faţă de naţia care i-a trimis în fruntea ţării ca să-i reprezinte interesele.

Doina Pană ar „şantaja” sentimental „organizaţia de femei” a presei române, ca la partid, în Kiseleff.  Ministrul s-a gândit la „un pact între femeile din politică şi cele din presă, în sensul să se creeze un val, prin dezbateri, prin invitaţi (gen) lideri de opinie, în emisiuni, care pot fi din orice domeniu, cântăreţi, vedete, dar să se creeze valul necesar pentru a se solicita această lege”. Iar aici, în acest moment, Doina Pană invocă, apoteotic, asemănarea între o lege care să bage în gura presei corecte un pumn de mărunţiş, şi legea fumatului, în opinia sa, una la fel de grea.

Vă imaginaţi cât de deviată este percepţia unor domni miniştri de la PSD, faţă de presă şi reflectarea adevărului în media? Cât de simplu se joacă aceşti oameni cu vorbele, în cazul în care chiar le înţeleg sensul?!

Deşi, ca să fiu sincer, am impresia că prietena lui „bă, Victore” nu-şi înţelege nici propriile vorbe, de vreme ce din declaraţia sa poate face parte acel prim pasaj inserat aici.

Cum s-ar spune, într-o societate plină de bube, condusă de politicieni fără viziune, morală şi conştiinţă, care nu a oferit tinerilor aproape nimic, ci, mai degrabă, le-a distrus orice perspectivă, de vină este „propagarea doar a ştirilor negative în România”.

„Bă, Victore”, uneori, întâmplător, ai avut, şi tu, dreptatea ta!   

Citește și: