no author
Victor Rotariu
18 vizualizări 10 nov 2010

Politicienii continuă să întindă la maximum nervii şi răbdarea românilor jucându-se, de-a dreptul, cu valoarea leului şi cu dobânzile cerute de bancheri, prin amânarea, total ilogică, a adoptării unor legi de care România are disperată nevoie. Legea pensiilor, a salarizării unitare şi cea a bugetului de stat trebuiau să fie deja adoptate. Nu pentru că cere FMI, ci pentru că este nevoie de ele. Nu până la termenul maxim acceptat de Fond, adică peste cel mult 45 de zile, ci azi, acum.
Politicienii din Opoziţie apar evlavioşi la TV şi spun că adoptarea celor trei legi este imposibilă pentru că nu pot vota dacă Roberta Anastase este în sală la loc de frunte. Cei de la Putere, la fel de evlavioşi, susţin că fără cele trei România nu are viitor, că sunt de maximă importanţă, dar totuşi nu atât de importante încât să cedeze cerinţei de a retrage sprijinul acordat Robertei Anastase.
Nu interesează pe nimeni altcineva, cu excepţia lor, cine va câştiga lupta dintre PDL, PSD şi PNL, privind cine dă cu ciocanul de lemn în masa cea mare din Parlament. Pe absolut nimeni. Dacă cele trei legi nu vor fi adoptate în timp util, România va pierde umbra de încredere obţinută cu bani grei de la FMI, leul va porni la vale iar dobânzile la deal. Nu interesează pe nimeni cine pierde această luptă politică pentru că cel care pierde acum şi se pare că va mai continua să piardă şi în viitor este românul de rând, nu politicienii care, indiferent de culoarea politică, susţin că a fi parlamentar nu este o meserie, ci o demnitate. Ce este demn în a pune în pericol sănătatea unei întregi economii pentru o funcţie? Cine va plăti ratele mai mari către bănci şi facturile mai mari când dobânzile vor creşte şi când leul se va deprecia? Cine? Nu va fi nici Băsescu, nici Boc, nici Ponta şi nici Antonescu, ci titularul de cont, adică românul de rând. Ei nu pot câştiga decât imagine (doar a unuia faţă de celălalt) în timp ce toţi ceilalţi pot pierde şi mai mulţi bani din puţinul rămas.

Citește și: