Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
9288 vizualizări 18 iul 2012

Ia fiţi atenţi ce zice Liviu Dragnea, într-un “document” emis de boardul USL, aproape în paralel cu “Raportul pe justiţie”, emis de boardul Comisiei Europene.

“Stimaţi colegi, participarea alegătorilor într-o proporţie covârşitoare (min. 60%) la refendumul din 29 iulie 2012, pentru demiterea lui Traian Băsescu reprezintă obiectivul major al campaniei electorale. În acest sens, folosind toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie, vă solicit! Organizarea în apropierea unor secţii de votare a unor spectacole sau locuri de joacă - evenimente cu clowni, baloane, zâne, biciclete etc, pentru copiii ai căror însoţitori fac dovada participării la vot. De asemenea, vă solicit organizarea în fiecare localitate, cu sprijinul unui ONG, a unei tombole cu premii pentru alegătorii care s-au prezentat la referendum”.

Uite şi din raport: “Comisia Europeană îşi exprimă îngrijorarea cu privire la respectarea statului de drept şi a independenţei sistemului judiciar din România, în actualul context politic de la Bucureşti”.

N-aveţi impresia că suntem atinşi la cap?! N-aveţi impresia că orbecăim într-un vis urât, în care zânele, clovnii, baloanele şi bicicletele, după ce le cad măştile, devin zombi greţoşi, cu feţe descompuse în aţe de piele putrezită, curgându-ne pe şlapi? N-aveţi impresia că ne scufundăm, cu fiecare zi, într-un trecut incert, fără punct de sprijin, ameţiţi de vacarmul atenţionărilor europene, pe care le respingem ţâfnos şi infantil, ca să ne pierdem în liniştea noastră, dincolo de cortina de pluş roşu, mâncată de molii şi păduchi?

Dar de ce, domnu’ Dragnea, doar clovni şi zâne?! De ce nu, mineri, bâte şi cărucioare de butelii, cu care se “trag”, amuzându-se copios, ortacii pe Magheru, între două cafteli organizate. Da’ de ce să ne luaţi cu binişoru’ şi cu zăhărelu’, domnu’ Dragnea, şi nu cu pulanul pe cârcă, să ne scoateţi la “plebicist”, ca să vă validăm derapajul democratic?

Carevasăzică, Europa ne spune că de la ea, de acolo, se vede cum ni se duce statul de drept în rahat, iar noi, aici, în mahala, pe şanţ, facem circ cu “femeia şarpe”, “fachiru’ fără oase” şi “mâncătorul de jar, înfipt în cuie”.

În aşa context, o aşa prostie nu mai are niciun haz. Rămâne doar o inepţie grotescă. Pentru că acum nu mai e vorba de Băsescu şi de demiterea ori nedemiterea sa, e vorba de un un mod de a gândi şi de a fi. E vorba că, dacă ne-am cerut în Europa, atunci trebuie să ne exprimăm, organizăm şi dezvoltăm ca atare: decent şi european. Să dăm dovadă de maturitate biologică şi socială şi să punem ţara pe făgaşul ei firesc, cu lecţia de maturitate democratică în ghiozdan, chiar dacă, încă, n-am învăţat limba în care e scrisă. Măcar să ne facem c-o buchisim. Nu să ne fandosim şi să facem circ de mahala, întotdeauna pe principiul “Câinii latră, caravana trece”.

DA sau NU la referendum? Votează AICI în REFERENDUMUL VIRTUAL Gândul şi câştigi un iPad2!

Citește și: