Gandul.info
Liviu Mihaiu
Liviu Mihaiu
4946 vizualizări 16 mai 2017

Ei se impart azi în morţi sau urmăriţi penal. Iar cei care nu sunt în nici una dintre cele două categorii, sunt retraşi şi şantajabili. 

Cei mai buni lideri liberali au fost Horia Rusu, Valeriu Stoica şi CP Tăriceanu. Fiecare din motive diferite.

Azi PNL-ul a ajuns un loc irespirabil democratic, cu o politică cruntă de antiselecţie şi cu c*aiele în mâna sistemului. Sute de specialişti de marcă au plecat de-a lungul timpului din PNL. A fost partidul cel mai urât de către Traian Băsescu, omul care a urât la fel de tare şi PNŢCD. Azi, dacă te uiţi la poza partidului cu Turcan în locul lui Câmpeanu, te-apucă depresia pre-apocaliptică. 

Sociologul Alin Teodorescu diagnostica cel mai vechi partid istoric din România într-un interviu din revista 22: 

"Liberalii şi-au pierdut orice fel de suflu. Sunt mai înclinaţi să facă negocieri cu PSD decât cu opoziţia politică. N-au nici o şansă în formula aceasta. Nu au o bază ideologică, nu au doctrină. Dacă vă uitaţi la ultimile două campanii, ideologul lor şef a fost Dan Mihalache, care a fost crescut de PSD. Au avut acelaşi slogan cu PSD. Sunt o copie palidă a PSD. Nu riscă dispariţia, ca în cazul PNŢCD, pentru că scena politică e goală şi 50% din electorat încă n-are pe cine vota".

Pe 17 iunie sunt alegeri interne în PNL. 

Iohannis "se uită şi cujetă" după ce-a promis (off the record) că nu se mai amestecă, după experimentul Gorghiu şi a amendat (on the record) pe toţi cei din interior care îi vor folosi numele în această campanie de alegeri în partid. 

Principalii candidaţi sunt Ludovic Orban şi Cristian Buşoi.

Unul are o notorietate de 80%. Celălalt de sub 40%. 

Primul este pe nicăieri în spaţiul media, celălalt este peste tot. 

Primul stă într-un apartament de bloc de 20 de ani şi aşteaptă sentinţa definitivă(după achitarea în primă instanţă) într-un dosar dovedit contrafăcut, cel de-al doilea are o avere greu identificabilă de milioane de dolari şi un cabinet notarial. 

Primul este omul care s-a opus USL-ului şi legilor Big Brother(singurul din conducerea PNL), cel de-al doilea nu. 

Primul îi este dintotdeauna antipatic visceral şefului SRI, Eduard Hellvig(fost secretar general al PNL), cel de-al doilea este unul dintre cei mai buni amici ai lui Hellvig. Primul a fost candidat temporar la PMB în 2016 şi ajunsese la 30% intenţie favorabilă şi a fost oprit de procuroarea Claudia Roşu, plecată apoi din DNA(la 1 februarie 2017), al doilea a fost candidat de etapă la PMB şi a ajuns la 6% intenţie de vot, după care a urmat Predoiu şi astfel Nicuşor Dan a pierdut alegerile la primăria Bucureşţi pe un dezastru creat de PNL(suspectat de blat). Primul nu a plătit nici un ban în această campanie la televiziuni(hehe), al doilea, da. Primul a fost maestrul de ceremonii al candidaturii lui Iohannis la preşedinţie, al doilea l-a propus pe ginerele senatorului PDSR, Doru Laurian Bădulescu, Andrei Baciu, "băiatul in chiloţi", la postul de ministru al Sănătăţii în guvernul Cioloş.

Într-o discuţie cu oamenii sistemului din PNL, aceştia mi-au mărturisit fără teama de a fi ascultaţi şi stenogramele publicate:

 "Dom'le, Orban nu place! Este prea independent, are o viziune mult prea radicală, are prea multă personalitate, este egolatru. Dacă va pierde, va fi sfârşitul lui în politică. Dacă va câştiga, Sistemul îl va rade din poziţia de preşedinte al PNL forţându-l să demisioneze. Vor da un exemplu prin asta şi lui Dragnea care, deşi condamnat, continuă să conducă PSD şi să mai fie şi moţul din Camera Deputaţilor. PNL va creşte pe o astfel de strategie, cu o comunicare corectă. După ce-l vor elimina pe Orban din funcţia de preşedinte pot să pună şi o sperietoare de ciori în fruntea partidului, au numai de câştigat. Preşedintele va defila la prezidenţiale, iar PNL va lua guvernarea. Fără Orban. D'aia îi vor da sentinţa finală după Congres"

Scriam in cea mai frecventată anchetă de anul ăsta de pe ziarul Gândul (http://www.gandul.info/stiri/liviu-mihaiu-partid-versus-securitate-razboiul-civil-al-romaniei-i-16166602) că România este ţara europeană cu cea mai mare poliţie politică din întreg spaţiul european şi că există o forţă ocultă care controlează parte din decizille Justiţiei şi se urcă prin şantaj, ameninţări şi dosare prin vintrele fiecărui partid pentru a alinia întreaga clasă politică Sistemului de forţă. 

La această oră, în PNL, Noua Securitate duce o bătălie cruntă pentru a pune pe mâna pe partid, care s-a comportat mimetic şi submisiv faţă de tot ce-a însemnat linia oficială a înlocuirii clasei politice cu cadre de nădejde din tagma acoperiţilor din clasa politică. 

Dovada reacţiei Sistemului la candidatura lui Orban este inextricabilul şi inegalabilul individ de comerţ exterior ceauşist şi vânzător de mobilă, Viorel Cataramă, a cărui ţintă este, nu-i aşa, izolarea unor părţi din voturile lui Orban. Artizanul SAFI(un fel de FNI, dar mai de casă) Cataramă apare recurent şi strategic în partid şi intră la masa de joc pentru a încurca civilii. Iar dacă vă-ntrebaţi în ce tabără este "vameşul" Blaga, buldogul aripii Pedeliste cu dosare în "stand by", atunci aţi ghicit: e Buşoi.

Un alt "semn stelar" este adeziunea publică pentru Buşoi a tuturor membrilor liberali din Comisia de Supraveghere a activităţii SRI  şi atacul la Orban al preşedintelui acestei comisii, şeful PSD Dâmboviţa, omul care, coincidenţa naibii, trebuia să aibă dosar la DNA şi nu mai are, Adrian Ţuţuianu. 

De unde până unde un pesedist de judeţ are păreri despre candidaţii la preşedinţia unui partid de opoziţie!!?

Din presă, în afară de Realitatea Tv, ajuns fieful operaţiunilor adversarilor lui Ludovic Orban, vestita Ioana Dogioiu, senior editor la ziare.com, unul dintre cei pe care Maior, Coldea şi Oprea îi numeau în timpul operaţiunii România -câmp tactic total,  "soldaţii Binelui", şi cea care a propus la aceeşi Realitatea Tv arestarea "cu cătuşe" a judecătorilor Curţii Constituţionale, se arată acum extrem de îngrijorată de posibilitatea ca Ludovic Orban să preia conducerea PNL. 

Crin Antonescu, omul ai cărui locotenenţi pe vremea epocii USLaşe erau Hellvig şi Buşoi,  îl sprijină furibund pe Buşoi, singurul care-i poate garanta încă un mandat europarlamentar pentru soţia sa, Alina Vălean: "Susţin categoric candidatura lui Cristian Buşoi şi sunt una dintre persoanele pe care le-a consultat." "Buşoi este viitorul" "Orban e trecutul", spunea cu patos "retrasul" Crin Antonescu, brusc interesat de viitorul partidului.

Nu cumva e ceva "bizar" în faptul că cyborgii din politică şi presă ai celui mai puternic serviciu secret din România au dat "stejar extremă urgenţă" pe întreaga unitate împotriva unui politician care nu are nici o funcţie publică şi nici măcar deputat in Parlamentul României nu este?! 

Nu cumva toată uniunea asta transpartinică împotriva lui Ludovic Orban este de fapt conspiraţia "domnilor Smith" împotriva celor patru, cinci oameni din politica de vârf a României care vor scoaterea acoperiţilor Securităţii din politica acestei ţări?! 

Citește și: