Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1119 vizualizări 28 mar 2019

Nu, nu pentru că s-a aliat/susţine şi „urează succes listei” PSD – întrucât, dacă la conducerea istoricului şi „nemaivăzutului” partid s-ar mai fi aflat „sindicalistul” Ciorbea, ei bine, atunci impactul ar fi fost altul, iar gestul, cât se poate de firesc -, ci din cauza announcer-ului şi a felului în care a beştelit evenimentul.

Nu se poate să nu fi remarcat infinitul umor de situaţie al tabloului!

La mijloc, Dragnea, ca un daddy al rasei canin-politice, gata oricând să-şi înfigă colţii în carnea adversarului – în cazul de faţă, osul de ros al lui Iohannis(referendumul)&Iohannis însuşi. Aparent relaxat, cu un zâmbet iniţial vag-mimat - pentru liniştea grupului-, devenit, ulterior, unul „pe bune”, dar reţinut, de voie-de nevoie, crescând apoi până la limita dării în vileag a hazului stârnit pe dinăuntru de manifestarea penibilei, arţăgoasei şi fără sens, isterii a lui Pavelescu, liderul PNŢCD.

Dragnea, ca un dog proptit pe labele dindărăt, cu pieptul ridicat la vedere, pe labele din faţă, fremătându-şi, cu subînţeles, mustaţă grea pe sub privirea circular-curioasă: „Eu v-am avertizat că ăştia sunt luaţi. Totul e să-i bagi în seamă şi să le ungi direcţia cu slănină. După aia, se-ncordează şi mor cu tine de gât. Ei, hai, şo pe ei!”.

Ca un pechinez metis, Pavelescu, cel din dreapta lui Daddy-Dog, se asmute ascuţit, gutural, înfipt pe patru picioare, şi slobozeşte, la firul ierbii, toată iubirea faţă de masculul alfa, care îl priveşte condescendent-superior: „Mai încet, că ne-mproşti pe toţi!”.

„PNŢCD e dator să apere democraţia înainte de toate!”, zice. „Ce s-a întâmplat în ultimii ani ne-a cutremurat pe toţi. O caracatiţă care a subminat statul, a bulversat întreaga societate!”, se dă iar, ţărănistul, hotărât, la pradă.

După cum sună şarada, Daddy pare să nu-nţeleagă exact-exact la cine mârâie Pavelescu. Îl priveşte iute, dintr-o parte: „Ia stai, bre, la cine latri?!”. Cel din Dreapta - năşit de Băsescu, anume „Ăla mic cu capu mare” -  simte momentul şi sare să rupă lanţul: „Preşedintele a refuzat să îşi îndeplinească rolul constituţional de mediator şi a instaurat de fapt un regim personal de mână forte”. „Ei, aşa da, altceva!”, freamătă mustaţa lui Daddy-Dog.

„Dar parcă prea latră la lună. Cum să spui că regimul lui Iohannis e de mână forte, când vezi că toată Puterea decretează că la Cotroceni e loisir şi pamplezir, şi Iohannis musafir? Păi, ori, ori!”.

Din stânga lui Daddy-Dog, liderul verzilor (PER), Dănuţ Pop, calm şi răbdător, ca un copoi de Saint Hubert – „gonitor pentru vânat mare”, după cum scrie la carte -, anunţă pe un ton diametral opus, faţă de cel al (a)micului peneţist: „Şi noi susţinem lista PSD. Sigur, încercând să obţinem, la rândul nostru, din partea PSD, sprijin pentru câteva proiecte. Unul dintre ele ar fi realizarea Parcului Dracula, absolut necesar pentru dezvoltarea turismului românesc”.

Haide bre, dom Dănuţ, ce Draculea propunere mai e şi asta? Păi, dumneata şi verzişorii dumitale susţineţi candidaţii PSD ca să meargă în Europa să pledeze cauza eurovampirilor, sau ce?!

Asta, cu vârcolacii, e treaba noastră, acilea, la intern. Ne sugem sângele reciproc, cu sete, orbeşte, în tăcere. Nu-i frumos să exportăm, fuguţa, toate scandalurile intestine la Bruxelles.

Eu zic că e mai bine să vă concentraţi, fără pretenţii, pe susţinerea altruistă – cele câteva mii, cât sunteţi – a propuşilor PSD pentru PE, întrucât acesta ar putea fi cântecul de lebădă al domniilor voastre.

Al PNŢCD, sigur.

Citește și: