Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
33648 vizualizări 6 ian 2014

Adrian Năstase a fost condamnat pentru a doua oară, de instanţa de judecată, în unanimitate, la închisoare cu executare. Pentru oricare cetăţean înzestrat cu discernământ al acestei ţări asta ar putea să însemne că s-a făcut nu numai justiţie, dar şi dreptate.

Mai mult, familiei Năstase i se confiscă aproape 400.000 de euro, ceea ce pentru opinia publică poate însemna chiar mai mult decât cele câteva luni de închisoare:  uite că li se iau şi banii înapoi!

Nu sunt puţini însă cei care consideră condamnarea lui Năstase comandată de Băsescu. Iar lucrul cel mai rău care se putea întâmpla astăzi era ca liderii PSD să alimenteze această percepţie,  pentru a aduna ceva capital politic în încăierarea  electorală cu T. Băsescu, deja declanşată oficial de V. Ponta.

De ce-mi era teamă, n-am scăpat. Liderii PSD s-au întrecut, în aşteptarea sentinţei, în a declara „ Să dea Dumnezeu să se facă dreptate”.

Ei, iată că dreptate s-a făcut, nu una pe placul PSD. Dar, de fapt, e foarte utilă: Ponta şi ai săi au ocazia să se prezinte în continuare ca luptători cu hidra băsistă. E mai uşor decât să lupţi cu preţurile şi sărăcia. Ca lider PSD, V. Ponta o poate face, ca premier al României este inadmisibil.

Afirmând că „Năstase e o victimă a regimului Băsescu”, cum deja a făcut,  V. Ponta loveşte încă o dată în  ideea de independenţă a justiţiei în statul al cărui prim-ministru este.

Ar fi putut face un serviciu României abţinându-se să comenteze decizia instanţei, dacă ne gândim şi că dl Năstase, spre deosebire de prima condamnare, nu mai face uz de glonţ.

Citește și: