129 vizualizări 8 nov 2009

Miercuri noaptea, după ce am ieşit din emisiunea "Ora de foc" de la Realitatea TV, m-a sunat candidatul PNL la Preşedinţie, dl. Crin Antonescu. "M-aţi acuzat pe nedrept, d-le Popescu. Am repetat de câteva ori că înfrângerea lui Traian Băsescu, oricât ar fi de necesară, nu rezolvă problemele multe şi grave ale României." Dl. Antonescu se referea la afirmaţia subsemnatului că d-sa creează o iluzie periculoasă punând prea multă încărcătură, fie şi negativă, pe Traian Băsescu, prezentând înlăturarea acestuia ca pe un eveniment epocal, azi întunericul, mâine lumina, căldura, laptele şi mierea. Că venirea unui om civilizat şi decent la Cotroceni înseamnă mult, dar nu totul. Am încheiat convorbirea cu dl. Antonescu sperând ca d-sa să-mi dea cât mai curând prilejul să retrag ce spusesem.

Aşa că ieri am fost convins, în primele clipe, că nu aud sau nu înţeleg bine. Antonescu, Crin Antonescu, i-ar vota şi pe C.V. Tudor, şi pe Gigi Becali, dacă unul dintre aceştia ar ajunge în turul doi cu Băsescu? Da, domne, îţi dau ştirea tipărită. În faţa literelor, am tăcut.

Deci, dl. Crin Antonescu, candidatul bunului simţ, al liberalismului şi democraţiei, acceptă ca România să plătească preţul de a fi condusă şi reprezentată de C.V. Tudor sau G. Becali pentru a scăpa de Băsescu?

Într-adevăr, trebuie să retractez: dl. Antonescu nu practică doar iluzionismul periculos, d-sa poate fi un duşman al civilizaţiei politice şi democraţiei comparabil cu Traian Băsescu. Nimic nu îl obliga pe Crin Antonescu să facă această declaraţie: nici C.V. Tudor, nici G. Becali nu au, din fericire, vreo şansă să intre în turul doi. Dl. Geoană are, potrivit tuturor sondajelor - deci, politic vorbind, e de înţeles în perspectiva calculelor postalegeri declaraţia liderului PNL că între Băsescu şi Geoană îl preferă pe liderul PSD. Apoi însă, din dorinţa exacerbată, pe care o criticasem, de a maximiza înlăturarea lui Băsescu, dl. Antonescu aduce în spaţiul public, cu tot prestigiul d-sale, ideea votării caricaturilor lui Băsescu, CVT şi Becali. E o lovitură dură dată civilizaţiei politice din România de politicianul care se doreşte civilizat şi responsabil, Crin Antonescu. Pe scara evoluţiei animalului politic, C.V. Tudor şi G. Becali se află imediat în spatele lui T. Băsescu, ceva mai aduşi de spate şi mai păroşi. Ei reprezintă paleoliticul în politicul românesc. România l-a avut 5 ani la Cotroceni pe autocratul înnăscut Traian Băsescu, cu rezultatele care s-au văzut. Eu nu sunt în stare nici măcar să-mi imaginez cum ar fi să trăiesc în România lui C.V. Tudor sau G. Becali. Cred că nici dl. Crin Antonescu nu poate. Şi atunci rămâne o explicaţie pe cât de simplă, pe atât de sumbră pentru mine: dl. Antonescu vrea să-şi atragă electoratul celor doi pentru cazul în care ajunge în turul doi. Poate că va şi reuşi, pierzând însă din ceva care contează mult mai puţin: respectul şi preţuirea pe care vreau să i le port.

Gând la gând cu bucurie, al doilea om din PNL, Ludovic Orban, a dat şi el o mână de ajutor la "vadimizarea" lui Crin Antonescu şi a PNL. Cât despre "România bunului simţ"… "Pe Băsescu îl votează alcoolicii, prostituatele şi ţiganii", a spus cunoscutul gurist. Indiferent de părerile care se emit în legătură cu persoana lui, indiferent de faptul că va câştiga sau va pierde alegerile, dl. Băsescu va fi votat şi în 2009 de nişte milioane de români. Potrivit, deci, d-lui Orban, în România există câteva milioane de alcoolici, prostituate şi ţigani.

Vârfurile PNL, Crin Antonescu şi Ludovic Orban, exersează aceeaşi filosofie de campanie: dacă pentru a-i mai da o lovitură lui Băsescu ajungem să batjocorim România, s-o facem.

Citește și: