Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1726 vizualizări 31 oct 2017

Putea să fie mai specific: ştiam cine e boul, ştiam cine e viţelul… porcul penal, mă rog. Înţelegeam şi noi ceva, dar aşa…

Ia uite ce zice Ponta: ”Dacă ţine neapărat, îi aduc aminte şi de întâlnirile neoficiale. (…) Domnul Dragnea s-a întâlnit mai des decât mine şi cu Kovesi, şi cu Coldea, a discutat de dosarul domniei sale, de dosarul Referendumului”. Unde s-au întâlnit?! „La tenis, la cafea, la pârlitul porcului s-au întâlnit”. La pârlitul porcului sau la vreun pârlit de porc?! „La pârlitul porcului, de Crăciun, în 2013”. Aşa… ”Aşa. Că eu cred că are nişte pierderi de memorie. Zice că nu s-a întâlnit cu Kovesi. Îi aduc eu poze de la întâlniri, de la vreo 20 de întâlniri. Au fost mai multe întâlniri, şi la K2, şi la T14 – pentru neavizaţi, sedii ale  SRI -, la diverse evenimente”.

Ia uite ce zice Andronic: „Cum i-a mâncat Kovesi Porcul lui Dragnea. Acţiunea se petrece în decembrie 2013. Mai precis, într-o duminică, 22 decembrie 2013, după cum ne-a declarat unul dintre invitaţi. O parte au fost invitaţi prin Telefonul Operativ (T.O.) de către generalul Florian Coldea, alţii direct. Locul unde trebuiau să se întâlnească era curtea celebrei vile conspirative a SRI, respectiv T14. Acolo, într-una din case, locuia prim-adjunctul SRI, Florian Coldea.

(…) Vreau să vă mai dau câteva detalii: nu era prima pomană a porcului la care participau toţi – Dragnea, Ghiţă, Kovesi, Ponta, Oprea, Maior, Coldea. Avusese loc, cel puţin, încă una în 2012. (…) Noutatea era că acum, în 2013, porcul a fost adus de Liviu Dragnea. Operaţiunea a început în jurul orei 08.00, cu Dragnea tăind porcul cu mâna lui, iar invitaţii au început să sosească în jurul orelor 11.00.”. Şi mai urmează.

Şi ce spune Kovesi (despre Dragnea): ”A fost trimis în judecată în 2013, după ce am preluat mandatul la DNA, a fost condamnat într-un dosar, a fost din nou trimis în judecată într-un alt dosar, deci nu cred că poate spune cineva că a fost favorizat într-un fel sau altul, cel puţin nu atâta timp cât eu am deţinut funcţia de procuror-şef al DNA”.

Dar, mai ales, ce spune Dragnea: ”Deci, eu n-am fost în decembrie 2013 la nicio întâlnire de genul ăsta. Dar, dacă este adevărată povestea cu porcul, eu cred că acel porc este un nesimţit şi chiar un penal, şi ar trebui să verifice foarte atent această situaţie. (…) Eu zic că aceasta este o perioadă în care ar trebui să vorbească nişte oameni care încă sunt în funcţii, nişte oameni care au fost în funcţii şi care să vorbească despre lucruri serioase”.

Absolut! Corect! Dar porcul, porcul ăla „penal şi nesimţit”, care ar trebui să verifice, atent, situaţia, porcul, de - cine e, domnule, porcul?!

Citește și: