Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
21748 vizualizări 12 dec 2015

Şi astfel, mi-am amintit de emanaţia moral-preoţească, vizavi de problemă, produsă de reprezentanţii Patriarhiei Române, în urmă cu ceva timp: „Atunci, dar şi astăzi şi oricând, Patriarhia Română va avea acelaşi punct de vedere legat de legalizarea prostituţiei. Instituţiile statului şi legile au menirea să apere demnitatea persoanei, instituţia familiei şi valorile vieţii sociale. (…) Demnitatea persoanei, instituţia sacră a familiei şi moralitatea publică sunt complet ignorate de autorii acestor iniţiative legislative. În consecinţă, Patriarhia Română respinge propunerile de dezincriminare a prostituţiei".

Declaraţie care m-a făcut să-mi pun întrebările de mai jos.

E mai bine, Preafericită Biserică, să-ţi vadă preoţii, la marginile drumurilor patriei, indiferent de timp, anotimp şi starea vremii, pe ferestrele merţanelor de serviciu, femei de toate vârstele, înfăţişările, şi în toate posturile, umilite de peşti, torturate de cocalari, jefuite de interlopi, luate cu japca şi scoase la produs - pe câţiva lei pentru ele, pe câteva milioane, pentru ei?

E mai bine preafericiţi părinţi ipocriţi – căci n-am văzut vreunul coborât din biserică lângă astfel de fiice ale parohiilor lor, ca să le asculte, să le spovedească, să le îndrume -, să ştiţi că prostituţia ilegală e la superofertă în România şi să vă faceţi că habar n-aveţi de existenţa ei? Implicit de vieţile femeilor care o practică?

Vă rabdă Dumnezeu, aşa prefăcuţi, cum trăiţi, când, practic, prevalându-vă de gândiri vetuste, de ev mediu, vă învârtoşaţi bisericeşte, susţinând că prostituţia controlată, legalizată, e împotriva moralei creştine şi a familiei, fără să fi luat însă, vreodată, atitudine împotriva celor care îşi permit să menţină femeia în cel mai abject sclavagism „modern” pe care, implicit, îl acceptaţi, ignorându-l?

Dar voi, parlamentari, înrudiţi, uneori, cu fetele de care vorbesc - prin critica aplicată politicii, precum că nici ea n-ar fi o „femeie” perfect onorabilă -, cine sau ce vă împiedică să conduceţi spre lumină (chiar roşie fiind ea) această „activitate”, - legalizată încă de pe vremea perşilor, poate mai devreme -, precum voi înşivă staţi, fără remuşcare, în lumină?

E mai bine să moară aceste femei de SIDA, de sifilis, de cancere, de alte boli cumplite – pentru că făţărnicia voastră indolentă le condamnă la exploatare fără teamă şi prejudecăţi?

E mai bine să nască tot felul de copile, de la 12-13 ani, pentru că nu există educaţie sexuală, dacă nu una teoretică, în şcoli, măcar una practică, „de bordel”, exersată ca debuşeu al energiilor sexuale înmagazinate de tineri adolescenţi, uneori prea egoişti, ca să-şi mai imagineze consecinţele actelor lor în viaţa prea tinerelor iubite?!

E mai bine să existe copile mutilate, fizic şi psihic, consecinţă a nevrozele deviante ale unor adolescenţi-violatori?

E mult mai bine, ca, în locul statului, preţul prostituţiei să burduşească buzunarele crimei organizate?

La urma urmei, fiecare femeie sau bărbat face ce crede de cuviinţă cu trupul lui, câtă vreme nu se situează în afara legii, din punct de vedere social, implicit economic, câtă vreme e cu taxele la zi, şi cu controlul medical efectuat.

Altminteri, această ipocrizie a Bisericii, nu mai puţin a unor parlamentari prefăcuţi, mă duce cu gândul la prezervarea, cu bună ştiinţă sau nu, a beneficiilor tuturor grupărilor oculte, care continuă, nestingherite, să facă trafic criminal, cu fiinţe umane.

PENTRU COMENTARII VĂ AŞTEPT PE PAGINA DE FACEBOOK - MARIAN SULTĂNOIU

Citește și: