152 vizualizări 26 nov 2010

"S -a greşit". Aceasta era formula rituală în şedinţa de partidcând un mare ştab comunist făcea una prea de tot groasă, care numai putea fi muşamalizată. Nimeni din sală nu întreba cine agreşit, unde, când, cum, de ce, căci risca să i se demonstreze peloc că el e cel care a greşit şi să tragă consecinţele. T. Băsescue şi mai tare. El zice: "Românii sunt păcăliţi, înşelaţi" în chiarclipa în care el, Băsescu, înşală încă o dată populaţia. Estesingurul şarlatan politic pe care îl cunosc capabil să şi comentezeîn timp ce operează.

Taman când şeful FMI anunţă că România e pe buza falimentului,dl. preşedinte ne spune că nu muncim bine, de aia nu trăim bine. Încei şase ani de când fecundează România cu gândirea sa, dl. Băsescun-a pomenit o dată verbul a munci. În 2004, ca "Să trăiţi bine!"era destul să-l votăm pe el şi toată lumea urma să capete câte ohalcă din hoiturile pesediştilor traşi în ţeapă, în frunte cugrăsunul Adrian Năstase. Dacă şi cum munceau românii, nu îlpreocupa pe dl. preşedinte şi nici pe numiţii români. Care l-auaplaudat pe dl. Băsescu nu că a condamnat nemunca, ci comunismul, osocietate în care nu erau plătiţi pe măsura muncii, convinşi că încapitalism vor fi plătiţi fără să mai muncească ceva, deoareceurăsc comunismul. Dl. preşedinte nu i-a contrazis până acum, când aconstatat că trăim din speculă.

În alegerile de anul trecut pe vremea asta, l-a auzit cinevaspunând pe dl. Băsescu că pentru a-ţi lua salariul şi pensia enevoie de muncă? A zis ceva de "fetele rujate, cu ochii bulbucaţi"care plâng după banii nemunciţi? Nicidecum, atunci candidatulBăsescu asigura lumea că dacă rămâne guvernul Boc la putere egarantată plata salariilor şi pensiilor, altfel e pericol. Votaţişi încasaţi. Şi o să fie rost şi de ceva carne ieftină demogul.

Iar acum, când România e un vas eşuat între colţii crizei,căpitanul Băsescu îşi anunţă echipajul, cu acelaşi rânjet cu carele spunea "Iarna nu-i ca vara" celor aflaţi pe punctul de a muriîngheţaţi, că trebuie să frece mai bine puntea. Că de vină pentruapa care intră în sala motoarelor s-a descoperit că nu sunt cei dincabina de comandă, nu e cârmaciul, ci fochiştii, matrozii,bucătarul, musul, care nu muncesc bine.
Cine a împrumutat bani cu lopata de la FMI şi i-a folosit ca săplătească pensiile şi salariile? Românii? Nu, românii doar i-auluat şi tot ei, şi copiii lor, îi vor da înapoi.
Românii - păcăliţi, înşelaţi? Da, dar cu largul lorconsimţământ.

Citește și: