Cristian Tudor POPESCU
Cristian Tudor POPESCU
21087 vizualizări 16 mai 2015

De ce a pierdut Simona? Din pricina celor întâmplate în zona fileului. Acolo, în careurile de serviciu, a avut cel puţin 7 (şapte) situaţii cu minge sărindu-i uşor şi la îndemână, cu trei sferturi de teren libere, în care execuţia e automată şi simplă. Puncte pe care nu ai voie să le ratezi. Şi totuşi, Simona a trimis, incredibil, mult afară sau exact acolo unde Navarro stătea fără speranţă.

La rândul ei, spanioloaica a beneficiat de 3 puncte în momente foarte importante, câştigate cu minge trimisă în banda fileului şi căzută dincolo.

După un prim set în care Simona a stăpânit jocul cum n-am mai văzut-o de mult, venind şi cu o noutate, două scurte puse perfect, cu dreapta, de pe fundul terenului, antrenorul Xavier Budo i-a spus Carlei să imprime mingii mai multă rotaţie, în special cu reverul, astfel încât să-i sară mai sus din pământ Simonei. Carla chiar aşa a făcut şi a reuşit s-o destabilizeze pe româncă.

În niciunul dintre momentele psihologice care au urmat, nici Darren Cahill, nici Victor Ioniţă nu au fost chemaţi pentru sfaturi, au rămas în tribună, cu nişte feţe de parastas, în vreme ce Budo a mai venit de două ori la banca lui Suárez Navarro.

Mai mult, la 5-4 şi 30-0 pentru ea în setul decisiv, aflată la două puncte de victorie, Simona a greşit un cros cu dreapta din culoarul de dublu, după care a făcut un gest nervos la adresa echipei ei tehnice. Din acel moment, în care şi-a autodistrus concentrarea, a mai comis 4 erori absolut neforţate, a pierdut ghemul, apoi meciul.

Relaţia jucătoare-antrenori mi se pare evident fracturată.

Altfel, Carla Suárez are meritele ei incontestabile în obţinerea acestei victorii: un rever cu o mână, de o forţă, precizie şi constanţă cum n-am văzut nici la Wawrinka, Federer sau Gasquet, precum şi o capacitate gen Nadal de agăţare a mingilor ca şi pierdute.

Să ne amintim, stimaţi iubitori ai tenisului şi ai Simonei, că meciul cu Jelena Janković din finala de la Indian Wells a fost foarte asemănător, ca tensiune, răsturnări de situaţii, număr mare de break-uri şi de greşeli, cu acesta de la Foro Italico, numai că acolo a câştigat la un vârf de deget Simona. La Roma a pierdut. Aşa e-n tenis.

Urmează Roland Garros. Până la începutul setului 2 în meciul cu Navarro, tenisul Simonei a arătat bine în acest turneu. Problemele în care s-ar putea face ceva în timpul scurt rămas sunt, repet, loviturile din apropierea fileului şi colaborarea Simonei Halep cu echipa.

Citește și: