Gandul.info
Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1539 vizualizări 15 nov 2017

Potrivit textului ordonanţei de începere a urmăririi penale împotriva lui Liviu Dragnea, în dosarul „TelDrum”, una dintre mai vechile noastre cunoştinţe social-democrate, Dan Şova, amic cu fostul premier, a declarat următoarele despre relaţia TelDrum-Dragnea: „Noi nu aveam o convingere, noi ştiam că Tel Drum-ul este al domnului Dragnea, iar domnul Dragnea a spus de mai multe ori personal că aceasta companie este a lui, chiar a formulat «Ştii că este a mea!». Nu se discuta la colţuri că TelDrum este a lui, asta ar fi fost o legendă urbană, nu. TelDrum era a dânsului. (...) Până în 2012 pentru mine era notoriu că TelDrum era a lui Liviu Dragnea, după 2012 a devenit o certitudine. Până în 2012 toată lumea ştia că forţa politică a lui Liviu Dragnea se baza şi pe faptul că Tel Drumul era a lui, la nivelul judeţului Teleorman”, a declarat Şova, dacă înţelegeţi…

Adică, lovitura sub centură: „Noi nu aveam o convingere, noi ştiam că Tel Drum-ul este al domnului Dragnea!”, zice fostul ministru, în calitate de martor, cu aerul că face parte dintr-o organizaţie („ştim noi…”) care e beton în chestiune.

În calitate de demnitar, coleg şi pesedist, a fost îndurerat la bască de posibilitatea ca, la un moment dat, tot ce ştiau „ei” despre toţi ceilalţi, şi se făceau că nu ştiu, să se cronicizeze/infecteze şi să devină prilej de acuzaţii extrem de grave direcţionate împotriva partidului în general.

De ce oare?! Poate doar pentru faptul că, potrivit amicului Ponta, acesta şi „camaradul Liviu” făceau parte din echipa pofticioşilor degustători ai pomenilor porceşti, alături de personaje celebre, pe sistem?

Sigur, e vorba implicit despre interese conjuncturale şi muţenii mutuale, căci nici cu tandemul Ponta/Şova nu mi-e ruşine, în aceeaşi măsură în care nu mi-e ruşine vizavi de colaborarea lui Dragnea cu sistemul.

Este interesant că doi „ai lor” se luptă, astăzi, cu unul „al lor”, pe faţă/la baionetă/pe viaţă şi pe moarte.

Ia uite ce spune Ponta: ”Zice că nu s-a întâlnit cu Kovesi? Îi aduc eu poze de la întâlniri, de la vreo 20 de întâlniri. Au fost mai multe întâlniri, şi la K2, şi la T14”.

Şi continuă: „Eu cred că astăzi când vorbim, domnul Dragnea a făcut un blat cu Klaus Iohannis: să nu-i facă probleme la prezidenţiale şi domnul Dragnea să păstreze guvernarea. E un blat care face rău României şi din care Dragnea va avea de pierdut. Domnul Iohannis se alege preşedinte, iar domnul Dragnea cu TelDrum şi insula Belina”.

Şi tot el postează pe Facebook: „Cea mai mare ticăloşie a oamenilor „Cartelului de la TelDrum” este să pună semnul egal între Dragnea şi PSD / eu sunt revoltat de această minciună şi voi lupta cu toate puterile contra sa. (…) Cei care luptă zi de zi la televizor contra „Sistemului” ştiu bine că Dragnea este veriga slabă a acestei lupte şi principala piedică în adoptarea unor legi care să oprească abuzurile şi persecuţiile politice / timp de un an Dragnea a avut toată puterea şi nu a făcut decât să îşi negocieze cu Sistemul propria lui protecţie şi propriile dosare (dacă nu intervenea OLAF, şi acum el era foarte bine) / cât timp Dragnea va fi Preşedinte al Camerei Deputaţilor „Legile Justiţiei” nu vor putea fi adoptate iar adversarii au cel mai simplu şi clar argument : „Dragnea schimbă legile nu ca să îndrepte lucrurile, ci ca să scape el şi TelDrum!”.

Deci, ce spuneam?! Doi oameni, prieteni între ei şi cu sistemul (potrivit dovezilor clamate de Ponta), şi susţinătorii lor, s-au luat la ceartă, pe bune, unii cu ceilalţi. Oamenii se dau în gât, oficial, la DNA, şi de amorul artei, la televiziuni, se acuză de blat cu preşedintele, se dau de ceasul morţii de grija PSD, deşi nimănui nu pare să-i mai pese.

Ponta concluzionează: „Apariţia OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă) în dosarul „TelDrum” reprezintă în mod clar începutul sfârşitului pentru Liviu Dragnea şi „Cartel”, pe care îl conduce încă din 2001 / dar membrii şi liderii PSD care nu au fost încă definitiv corupţi şi compromişi au o mare şansă să elibereze Partidul de sub dominaţia acestui „grup infracţional organizat” înainte de o catastrofă socială şi economică ca în 2009 pe care să o decontăm cu toţii! (…)

Don Livio e mort de frică”.

Cum era aia? „De ce se deschid atâtea dosare, domnule Dragnea?!”. „Urmăresc să preia partidul!”. Să fi rămas Ponta în sistem, ca să reuşească asta? Să ţină Dragnea mai aproape, ca să contracareze?

Cu certitudine, e care pe care. PSD e victimă colaterală… 

Citește și: